Kuřecí hody na čarodějnice

Reklama

Konec dubna se nese vždy v duchu pálení čarodějnic. Ale proč se taková tradice drží a odkud se vzala? Původ má nejspíše v Německu, kde lidé na svou ochranu pálili čarodějnice na dobře vyvýšených místech. V dnešní době je to především ale příjemný den, kdy si zajdete na kulturní akce pořádané v místě bydliště, dáte si u stánku dobrou klobásu, pivo nebo cukrovou vatu. Společně s dětmi pak vyčkáváte na večer a těšíte se na zapálení vatry. Nebo si můžete užít volný čas s rodinou a přáteli doma při dobrém jídle a pití. Zapojte i děti a nechte je připravit si vlastní špekáček nebo špíz. Právě děti ocení odlehčené kuřecí varianty, které nabízí Drůbežářský závod Klatovy.

Grilování se stalo už tradiční společenskou událostí. A pohltí všechny s nástupem teplého počasí. Jednak proto, že připravit jídlo na grilu je velmi jednoduché a rychlé, a protože na grilu je možné ogrilovat prakticky cokoli. Nejčastěji se griluje naložené maso, klobásky, špízy, hamburgery nebo třeba i zelenina a ovoce. Pokud si ale s přípravou nechcete dělat starosti, tak vyzkoušejte například Kuřecí špízy se špekem nebo Kuřecí špízy s klobásou od Drůbežářského závodu Klatovy. Pochutnáte si nejen vy, ale i celá rodina.

Všechny děti milují opékání špekáčků nad ohněm. Potěšte tak malé strávníky a připravte jim odlehčenou variantu – kuřecí špekáčky. Kuřecí maso je lehce stravitelné a u nejmenších populární. Děti určitě nepohrdnou ani malými burgery, které rychle a jednoduše připravíte společně z kuřecího mletého masa.

Vyzkoušejte jednoduchý recept od Drůbežářského závodu Klatovy a pak už si jen užívejte přítomnost svých blízkých.

1) Kuřecí mini burgery

 

Příprava: 30 min

Počet porcí: 4

 

Ingredience:

 

500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy

Hrst čerstvé petrželky

Sůl

Pepř

Okurka hadovka

Červená cibule

2 rajčata

Plnotučná hořčice

Bazalkové pesto

Hlávkový salát na ozdobu

 

1/ Kuřecí mleté maso smíchejte s čerstvou petrželkou, opepřete a osolte. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte půl hodiny odležet v lednici.

 

2/ Potom připravte z masa kuličky, které upravte do placek, tak aby měly v průměru zhruba 10 cm.

 

3/ Grilujte je na vysoký žár do zhnědnutí. Na gril dejte také na chvíli na tlusté plátky nakrájené rajče, potřené bazalkovým pestem.

 

4/ Připravte si vedle zkaramelizovanou cibulku a opečte si housku. Tu potom potřete hořčicí a bazalkovým pestem.

 

5/ Přidejte hlávkový salát a salátovou okurku. Podávat můžete vše dohromady nebo housku můžete přikusovat jako přílohu.

 

 

 

 

Komentáře