Letní pomerančové tiramisu podle cukrářky Markéty Krajčovičové

Zajímavá obměna klasického italského dezertu. 

Ingredience na 5 porcí: 

1 balení dlouhých piškotů La Cestera

2 větší pomeranče (na šťávu a kůru)

7 lžic cukru krystal Castello

250 g Mascarpone Lovilio

250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)

holandské kakao Castello na posypání

Postup:

1. V hrnci zahřejeme šťávu ze dvou pomerančů a přidáme k ní 2 lžíce cukru. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí (nevaříme). 

2. Na dno servírovacích skleniček nalámeme část piškotů na malé kousky a v obou je polijeme asi 2-3 lžícemi připravené pomerančové šťávy. 

3. Poté vyšleháme mascarpone společně se smetanou a 5 lžícemi cukru. Vzniklý krém vrstvíme na piškoty pomocí cukrářského sáčku. 

4. Do skleničky dáme další vrstvu piškotů, pomerančovou šťávu a krém. Opakujeme dle velikosti skleničky. Poslední vrstvou by měl být krém.

5. Vychladlé tiramisu těsně před podáváním posypeme přesátým kakaem a dozdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Foto: Lidl

 

Komentáře