Letní Quiche s rajčaty a cuketou

Připravte si s námi skvělý slaný koláč, třeba z přebytků zeleniny, kterou jste si vypěstovali.

Suroviny na těsto:
• 150 g hladké mouky
• 120 g Hery máslová příchuť
• 3 lžíce ledové vody
• špetka soli

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9974″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Suroviny na náplň:
• 150 g nahrubo nastrouhané cukety
• 100 g najemno nastrouhané goudy
• 400 g kysané smetany
• 3 vejce
• 250 g cherry rajčat
• sůl a pepř
• čerstvé oregano
• volitelně: 100 g šunky

Postup:
Nejprve si připravte těsto na korpus. To je tradiční recept, který využijete na mnoho dalších slaných koláčů. Zpracujte všechny suroviny, ručně nebo v robotu. Těsto nemá lepit a nesmí být příliš suché. Vypracujte z něj kouli, kterou necháte hodinu vychladnout v lednici.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9976″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Vychlazené těsto rozválejte do koláčové formy. Tu stačí jen velice lehce vymazat Herou. Okraje těsta zvedněte kolem okrajů formy. Dno propíchejte vidličkou, aby mohl unikat vzduch.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9977″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Na těsto dejte pečící papír, na kterých vysypejte fazole. Tím se těsto zatíží a předpeče se pěkně v rovině. Dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C, 15 minut.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9978″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Sundejte z těsta fazole a připravte si náplň.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9979″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Prošlehejte metličkou kysanou smetanu s vejci. Ochuťte solí a pepřem, přidejte nasekané bylinky. Vmíchejte najemno nastrouhanou goudu.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9980″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Na dno předpečeného korpusu dejte nahrubo nastrouhanou cuketu, i se slupkou. Kdo chce, přidá i nadrobno nakrájenou šunku. Zalijete připravenou smetanou se sýrem.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9981″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Cherry rajčata překrojte napůl a řeznou stranou nahoru naskládejte na koláč.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9984″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Pečte v troubě předehřáté na 190 °C, 45 minut.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9985″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Krájejte až vlažné, ať koláč drží pěkně pohromadě.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9986″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

 

 

Komentáře