Léto patří grilování, podzim patří rozpékání se sýrem Rougette

Reklama

Pokud nevíte, co si dát dobrého, zavřete lednici i spižírnu a vyražte na rychlý nákup. Jemně vyzrálý sýr Rougette speciálně k rozpékání bude tou pravou vypečenou dobrotou pro posezení s přáteli, párty nebo romantickou večeři ve dvou. Stačí rozpálit troubu a během chvilky můžete servírovat podle některého z našich receptů.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“10434″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“347″}}]]

„Sýry Rougette k rozpékání jsou speciálně vyrobené pro úpravu v troubě“, říká Michala Kadlecová, marketingová manažerka značky Rougette pro ČR a SR. „Vynikají jemně vyzrálou chutí a správnou konzistencí. Na jejich tepelnou úpravu nepotřebujete špinit žádné nádobí díky dřevěné misce, která je součástí balení. Sýr jednoduše vyjmete z folie a vložíte zpět. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji bez problémů i vaše silnější polovička. Sýr pečeme v troubě cca 10minut. Poté vyjmeme z trouby, povrch křížem nařízneme a rohy odklopíme směrem ze středu. Pečeme dalších 8-12 minut do zlatavého zhnědnutí“, dodává Michala Kadlecová.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“10433″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“336″}}]]

Pokud tedy milujete jemně zrající sýry, určitě tuto lahůdku oceníte. Pochutnat si můžete na variantě Jemně krémový a Jemně kořeněný, kdy delikátní chuť zrajícího krémového sýra skvěle podtrhuje přídavek vybraného koření. Navíc je bez laktózy. Sýr v gramáži 180g, což bohatě vystačí pro dva, je k dostání v obchodech za cenu necelých 90Kč.

S čím ho kombinovat?
– skvěle se hodí k zelenině, jako jsou opečené brambory s rozmarýnem nebo vařený chřest
– hodí se k masu i mořským plodům
– osvědčenou klasikou je servírování s tmavým i světlým pečivem 
– výborně se doplňuje s červeným vínem
K jaké příležitosti se hodí?
– jednoduchou přípravu oceníte při nečekané návštěvě
– romantická večeře při svíčkách se sklenkou dobrého vína
– neotřelé občerstvení pro večírek s přáteli
– teplá a rychlá večeře pro celou rodinku

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“10435″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“450″}}]]

Grilovaný špíz s rozpékacím sýrem ROUGETTE
Suroviny:
1rozpékací sýr ROUGETTE
2 špízky na grilování 
1 paprika
1 malá cuketa
4 charry rajčátka
1 malá červená cibule
100 g krevet garnel
česnekové stroužky podle chuti
petržel 

Suroviny pro marinádu:
olivový olej s najemno nakrájeným chilli luskem pro cuketu a garnely
olivový olej s tymiánem a rozmarýnem pro papriku

Postup:
Garnely a cukety marinujeme v olivovém oleji s chilli papričkami a papriku v oleji s bylinkami. ROUGETTE rozpékací sýr rozpečeme do zlatova podle návodu na obalu. V mezičase připravíme špízky na gril tak, že střídavě prokládáme papriku, cibuli, cherry rajčátka, cuketu, krevety a česnek. Špízy grilujeme 3-4 minuty, potom opepříme a osolíme a posypeme petrželí a podáváme se sýrem ROUGETTE.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“10438″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“450″}}]]

ROUGETTE rozpékací sýr s bramborami na rozmarýnu
Suroviny:
1rozpékací sýr ROUGETTE
3-4 brambory
rozmarýn
olivový olej 
mořská sůl

Postup: 
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Omyjeme brambory, rozčtvrtíme a naložíme do olivového oleje. Na plech položíme pečící papír a na něj dáme osolené brambory posypané rozmarýnem. Vložíme do předem zahřáté trouby a pečeme do zlatova. Cca po 10 minutách začneme rozpékat sýr Rougette podle návodu na obale a pečeme do zlatova.

Tip:
Opečené brambory s rozmarýnem a rozpečený sýr Rougette můžeme servírovat s opečenou šunkou nebo kostkami špeku.

Komentáře