Losos v listovém těstě

Připravte si s námi skvělou slanou chuťovku vhonou na jakoukoliv oslavu.

Porce:
Příprava: 20 minut  
Pečení: 30 minut

Suroviny:
500g filetu z lososa
2 rozválená listová těsta (2x300g)
1 vejce
sůl, pepř

Plnění:
1 velká šalotka
2 stroužky česneku
300g čerstvého špenátu
1 pórek
pár kapek citrónové šťávy
1 lžíce másla
sůl, pepř

K servírování:
opečené brambory
Tatarská omáčka Hellmann´s Delikátní

Postup:
Troubu rozehřejte na 200°C. Špenát omyjte a zbavte písku. Na pánvi rozpusťte máslo. Šalotku s česnekem zbavte slupky, nakrájejte na drobno a nechte na másle zpěnit. Pórek nakrájejte na kolečka a přidejte s omytým špenátem na pánev a nechte ho lehce zavadnout. Osolte, opepřete a zakápněte lehce citrónem. Smíchejte s šalotkou a česnekem, dejte bokem a nechte vychladnout. Připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem, na který rozložte již rozválené jedno listové těsto. Vychladlý špenát vymačkejte a zbavte přebytečné vody. Poté ho rovnoměrně rozložte do středu listového těsta. Filet z lososa nožem zarovnejte tak, abyste z něj dostali rovnoměrný kus. Dobře ho osolte, opepřete a položte ne špenát. Vejce rozšlehejte v hrnečku a pomocí mašlovačky pomažte okraje těsta. Druhé listové těsto rozbalte a položte na lososa. Okraje dobře zarovnejte a přitlačením vidličky spojte. Přebytečné těsto odkrojte nožem a zbytek pomažte zbylým vejcem. Na vrchní části těsta nožem na šikmo těsto nařízněte. Lososa v listovém těstě vložte do trouby a pečte 30 minut do zezlátnutí. Podávejte s opečenými brambory a Tatarskou omáčkou Hellmann´s Delikátní.

 

Komentáře