Nanuk s překvapením, jen z ovoce a bonbonů. Vyzkoušíte ho?

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.  

Nanuk je mladší bratr zmrzliny. Za jeho vznikem stojí mladík Frank Epperson, který na něj v roce 1905 přišel úplnou náhodou. Jednoho dne totiž zapomněl svůj kelímek s limonádou a brčkem přes noc na verandě. Když jej ráno našel, tekutina s brčkem byla zmrzlá, ale chuťově stejně dobrá, možná i lepší. Epperson si uvědomil potenciál zmrzlé tekutiny na „tyčce“ a začal ji podomácku vyrábět. Pro děti, pro přátele. Vynález si nechal v roce 1921 patentovat, a tak mohl celý svět začít postupně poznávat zmrzlinu na špejli, později označovanou za nanuk.

Domácí je stejně nejlepší

Domácí příprava nanuků není nijak náročná, větší děti je klidně zvládnou samy, ty mladší s malou pomocí a dozorem. Nechte se inspirovat nebo vytvořte vlastní originální recepturu nanuků, které budou chutnat právě vaší rodině. Pokud se vám výsledek vydaří, vyfoťte jej a nahrajte na www.haribomalycukrar.cz. Tak se přihlásíte do rodinné kulinářské soutěže o sladké i hodnotné ceny, včetně zážitkového víkendu pro celu rodinu v Praze.

Ovocné nanuky se sladkým překvapením pro děti

Pořiďte si tvořítka na nanuky, dnes je seženete téměř na každém kroku a vaši peněženku příliš nezatíží. My jsme k přípravě nanuků použili nadrobno nakrájené ovoce, konkrétně jahody, kiwi a borůvky, lístky osvěžující máty a oblíbené bonbony Haribo Flower Power, které je krásně rozjasní a děti určitě mile překvapí. Ingredience jsme vložili do nádobek pro tvoření nanuků a pak jen zalili pomerančový nebo rybízovým džusem, pro některé jsme zvolili také nápoj s aloe vera. A výsledek? Vynikající domácí osvěžení pro každou příležitost. Vyzkoušejte je i vy!

Komentáře