Nepečený dort ze zakysané smetany

Reklama

Přípravu smetanového dortu mmůže proměnit v zábavné odpoledne s dětmi, které se rádi zapojí do přípravy. Dort ze zakysané smetany je podáván v podobě neupravených, tedy teplem neznehodnocených ingrediencí, jak smetany, šlehačky, tak čerstvého ovce, proto si vychutnáte poctivou smetanu, šlehačku i ovoce ve své pravé podobě a chuti. 🙂

Suroviny:
2x Krajanka zakysaná smetana
1x šlehačka
1x vanilkový dort
250g ovoce
piškoty
lístek máty

Postup:
Ušleháme šlehačku. V míse rozmícháme zakysanou smetanu, vmísíme šlehačku, přidáme moučkový cukr a promícháme. Na dno dortové formy dáme piškoty, poklademe je okapaným ovocem a zalijeme směsí se zakysanou smetanou. Na smetanu dáme opět patro piškotů, pak ovoce a opět směs zakysané smetany a šlehačky. Boky dortu a vrch ozdobíme dle vlastní fantazie připraveným ovocem. Nepečený dort se smetanou dáme do lednice vychladit a poté podáváme, můžeme ozdobit lístkem čerstvé máty. Osvěžující lahodný dezert, který zvládne úplně každý je na světě.

Komentáře