Nudličky z panenské svíčkové se zeleninou

Reklama

Léto přichází a s ním i teplé večery, které lákají k venkovnímu posezení s rodinou nebo přáteli. Už není na co čekat – stačí oprášit gril, naložit maso a začít opékat. Skvělým pomocníkem jsou řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitirou, které se hodí jak do marinád, tak do salátů.

Suroviny:
500 g vepřové panenky
2 lžíce chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
1 žloutek
2 lžíce solamylu
3 lžíce sójové omáčky
100 ml konzervovaných loupaných rajčat
2 cibule
6 stroužků česneku
100 g pórku
100 g cukety
1 červená paprika
5 lžic oleje
4 porce dušené rýže

Postup:
Vepřovou panenku nakrájíme na nudličky, přidáme žloutek, solamyl, sójovou omáčku, tři stroužky rozdrceného česneku, lehce osolíme a dobře promícháme. Cibuli nakrájenou na nudličky zprudka opečeme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, cuketu, pórek a tři stroužky rozmačkaného česneku. Zeleninu lehce orestujeme, nesmí příliš změknout! Poté přidáme drcená rajčata, chili balzamikový krém a lehce osolíme a ještě chvíli restujeme. Nudličky z panenské svíčkové opečeme na rozpáleném oleji. Po opečení přidáme do zeleninové směsi, necháme provařit, dle potřeby dochutíme. Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře