Ombre dort s lesními plody

Reklama

Připravte si dle uvedeného postupu neodlatelný dort.

Korpus:
• 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť  
• 250 g krupicového cukru
• 4 středně velká vejce
• 1 lžička extraktu z vanilky / 1 vanilkový lusk
• 250 g hladké mouky+ 1 ½ lžičky prášku na pečení

Náplň:
• 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
• 300 g moučkového cukru
• 4 lžičky drcených malin nebo džemu příchuť lesní plody

Poleva & Zdobení:
• 200 g džemu příchuť lesní plody
• 100 g čerstvých lesních plodů

Postup:
1. Vyšleháme Heru máslovou s cukrem do hladka.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9399″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

2. Přidáme vejce – vejce přidáváme po jednom a nakonec ještě přidáme extrakt z vanilky/ drcený vanilkový lusk.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9400″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

3. Přisypáváme mouku a šleháme, dokud nám nevznikne nadýchaná směs.

4. Vytvořenou směs rozdělíme do dvou vymazaných dortových forem o průměru 20 cm. Směs pečte v troubě předehřáté na 170°C, na 160°C v horkovzdušné, po dobu 35 – 40 min.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9401″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

5. Hotové dortové korpusy necháme vychladnout.

6. První korpus pomažeme na povrchu 2 lžícemi džemu, a poté přiložíme navrch druhý korpus.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9402″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

7. Nyní se dáme do polevy: Vyšleháme Heru máslovou s moučkovým cukrem do hladka. Pro zbarvení přidáme lžičku džemu.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9403″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

8. Vezmeme si k ruce špachtli a dort pomažeme polevou. Nabereme si ještě trochu polevy a rozmazáváme ji směrem dolů i po stranách dortu, až je pokrytá přibližně ¼ jeho výšky.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9404″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

9. Zbytek polevy rozdělíme do dvou misek. Do obou přidáme džem, ale v různém množství tak, abychom dostali dva odlišné odstíny krému: tmavší a světlejší. Pokračujeme v zdobení dortu tak, aby každá další ¼ měla jiný odstín polevy.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9405″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

10. Nakonec špachtlí jemně zahladíme polevu a dozdobíme mixem džemu a čerstvých lesních plodů.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“9406″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

 

Komentáře