Poctivá domácí veka

Oslňte návštěvu dokonalými chlebíčky na bezpochyby nejlepší vece, jakou kdy jedli! Nebojte se, zvládne te ji levou zadní a budete za hostile roku! Originální recept na veku z Esky dle šéfpekaře Aleše Karpíška.

 [[{„type“:“media“,“view_mode“:“media_original“,“fid“:“7333″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“288″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“288″}}]]

Příprava kvásku
Do nádoby připravíme a smícháme následující suroviny a necháme vyběhnout.
• 0,01 l mléka
• 0,01 kg hladké mouky
• 0,008 kg droždí
• 0,004 kg cukru krupice

Příprava těsta
Do stroje vložíme následující suroviny spolu s kváskem, mícháme 5 minut pomalu a poté 5 minut rychle.
• 0,2 kg hladké mouky
• 0,004 kg soli
• 0,025 kg měkkého másla
• 0,1 l mléka
Přikryjeme utěrkou a necháme v teple 20 minut odpočinout.

Formování a pečení
Těsto o váze 360 g rozválíme jako štrúdl a srolujeme. Přeložíme na plech s pečícím papírem a necháme pod utěrkou kynout cca 1 až 1,25 hodiny. Potřeme žloutkem a pečeme v předehřáté troubě na 200 – 220 °C asi 15 až 20 minut.

 

Komentáře