Podzimní novinky v oblíbených kavárnách

Dva vyhlášené řetězce kaváren si připravili skvělé novinky do své nabídky, na co se můžete těšit?

Dýňové pobláznění je zpátky ve Starbucks!
Ten nejočekávanější okamžik podzimní sezony? Návrat Pumpkin Spice Latte do nabídky Starbucks! Každým rokem čekají zástupy žíznivých fanoušků na nápoj, který si po celém světě vybudoval kultovní status. Letos se Pumpkin Spice Latte, zbožňované stejně tak i v České republice, vrací do nabídky Starbucks na začátku září. 

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“10865″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“358″}}]]

Stručný příběh jisté příchutě
Aby mohlo Pumpkin Spice Latte dobýt chuťové pohárky fanoušků po celém světě, musel být napřed vytvořen ten jediný nejlepší recept. Na začátku roku 2003 se skupina partnerů (zaměstnanců) Starbucks v Seattlu zabývala vytvářením nové příchutě. Měli navrhnout nový nápoj pro hlavní podzimní nabídku. Tým začal tím, že do studia přinesl nejcharakterističtější podzimní dekorace –  a dýňový koláč. Právě ten se vzápětí stal impulsem pro zkombinování espressa s dýňovou příchutí a různým kořením. Dnes je dýňové latte coby výsledek těchto podzimních inspirací k dostání v každé kavárně Starbucks na světě. Už jste ho vyzkoušeli?

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“10866″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“338″}}]]

Recept na úspěch
Odpověď na otázku ohledně popularity Pumpkin Spice Latte se skrývá v jeho receptu. Tajemství úspěchu je v kombinaci lahodného espressa, napěněného mléka a sirupu s dýňovým kořením, to vše završené nadýchanou šlehačkou se skořicí, zázvorem, muškátovým oříškem a hřebíčkem. Pumpkin Spice Latte se díky své charakteristické podzimní chuti stalo nejžádanějším sezonním nápojem Starbucks. „Náš podzimní hit – Pumpkin Spice Latte – se do naší nabídky vrací v září. Pro Čechy, kteří milují jeho chuť, je to rozhodně dobrá zpráva. Naši zákazníci ho oceňují zejména pro jeho charakteristické kořeněné aroma, ale také proto, že stále častěji hledají neobvyklé příchutě,“ říká Starbucks Coffee Master Kamila Krejčiříková.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“10867″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“450″}}]]

Dýňové osvěžení
Začátek podzimu je doba, kdy si můžete užívat poslední chvilky léta. Proto má Starbucks v nabídce nejen Pumpkin Spice Latte pro zahřátí, ale také jeho mraženou verzi – Pumpkin Spice Frappuccino. Nejnovější studená verze dýňového bestselleru potěší ty, kdo stále vzpomínají na horké letní prázdniny a touží po osvěžení.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“10869″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“418″}}]]

Costa Coffee – kávy s vůní podzimu
Už jste někdy zkoušeli kávovou šlehačku, která je opravdu připravená z poctivého espressa? Pokud navíc touto delikatesou doplníte caffé latte vonící po oblíbených čokoládových „brownies“, dostanete exkluzivní kávu, kterou neochutnáte nikde jinde než v kavárnách Costa Coffee. Brownie latte s kávovou šlehačkou už na vás čeká.

Původ názvu kávy „Caffè latte“ pochází z italského „caffelatte“ – káva a mléko. Pokud se podíváme na obsah kofeinu, jedná se o nejslabší kávový nápoj. V kavárnách Costa Coffee se připravuje z espressa z jedinečné kávové směsi Mocha Italia a z čerstvého mléka.  Je to nápoj jednolité barvy, čehož docílíme rychlým prolitím espressa do horkého napěněného mléka. Současná novinka – Brownie latte – je doplněna o chuť čokoládových brownie a originální domácí kávovou šlehačkou.

Další z podzimních novinek kaváren Costa Coffee je netradiční verze cappuccina – Roasted almond cappuccino – vonící po pražených mandlí. Rázem jako byste se ocitli v ulicích španělské Valencie, kde jsou pražené mandle tradicí a prodávají se snad na každém rohu.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“10868″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“534″}}]]

Cappuccino je silnější nápoj s mléčnou pěnou. Základem je espresso – v Costa Coffee připravené z kávové směsi Mocha Italia – a teplé mléko. Podle klasické italské receptury se jedná o tento poměr – 1/3 espressa, 1/3 mléka a 1/3  mléčné pěny.  Současnou sezónní kávu – Roasted almond cappuccino – navíc provoní příjemná vůně pražených mandlí.

Novinky oblíbených kaváren Costa Coffee vás zahřejí po těle i po duši. S kávami „Roasted almond cappuccino“ a „Brownie latte s kávovou šlehačkou“ bude podzim ihned příjemnější a veselejší.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“10870″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“525″}}]]

Costa Coffee – poctivý “mrkváč”
Taky jste byli dříve zvědaví, jak asi tak může chutnat mrkvový dort, neboli „Carrot cake“? A jakmile jste měli příležitost, opatrně a s lehkou nedůvěrou jste vložili kousek do úst? Jenže pak jste chtěli ještě! A najednou byl „mrkváč“ pryč. Kdo by taky odolal lahodnému vláčnému korpusu s rozinkami a skořicí, který je harmonicky prokládán vrstvami smetanového krému z tvarohu a jogurtu. Kam ale zajít na tento jedinečný dezert? Přece do oblíbených kaváren Costa Coffee!

Koho vůbec napadlo využívat mrkev při pečení? Můžeme se dočíst, že se mrkev používala coby přírodní sladidlo již ve středověku. Byla totiž dostupná, levná a příjemně sladká. První zaznamenaný recept na „Carrot cake“ pochází ze švýcarské kuchařky z první poloviny 19. století. Velmi populární je ovšem především ve Velké Británii a USA, a to zhruba od poloviny 20. století.

„Mrkváč“ kaváren Costa Coffee se inspiroval klasickou recepturou. Obsahuje zhruba ze třetiny mrkev – to přeci nejsou skoro žádné kalorie. Navíc přínosy této oranžové podlouhlé zeleniny známe snad všichni – obsahuje betakaroten, který se řadí mezi tělu prospěšné antioxidanty, napomáhá opalování a přeměňuje se v těle na vitamín A, jenž posiluje náš zrak, kosti a sliznice a taky ovlivňuje proces krvetvorby.

Jestliže patříte mezi milovníky mrkvového dortu, určitě jste si všimli, že co podnik, to jiná receptura. Někde je zcela bez krému, jinde je krém jen navrchu nebo dokonce i ve vrstvách v celém korpusu, což dělá dezert o něco vláčnější a lahodnější. Proto i v kavárnách Costa Coffee nabízejí tuto poctivou variantu – tedy „mrkváč“ prokládán vrstvami lahodného krému, který navíc pokrývá i celý dort. O to víc uspokojíte vaše chuťové buňky.

Chcete-li tedy ochutnat jeden z nejlepších a nejpoctivějších „mrkváčů“, co jste kdy měli, zavítejte do kaváren Costa Coffee, které jsou nejen v Praze, ale i v Plzni, Pardubicích, Teplicích, Ostravě a Liberci.

Komentáře