Pórek s holandskou omáčkou a praženou strouhankou

Reklama

Moderátorka Markéta Hrubešová tentokrát vaří po boku hvězdného šéfkuchaře Jana Kvasničky. Ve veselé atmosféře, okořeněné příjemnými rozhovory i několika VIP hosty, Vám předvádějí chutná jídla, která dokáže připravit opravdu každý.

Ingredience:
4 mladé pórky
voda
½ másla
2 stroužky česneku
4 větvičky tymiánu
1 lžíce cukru
Vinaigrette:
3 lžíce rýžového octa
9 lžic řepkového oleje
cukr moučka
sůl
pepř
1 lžíce přepuštěného másla

Holandská omáčka:
3 žloutky
13 lžic přepuštěného másla – vlažného
1 citrón
9 lžic rýžového octa
sůl
pepř
strouhanka
briošková strouhanka
½  lžičky mletého koriandru
špetka kajenského pepře

Postup:
Pórky vložte do zapékací misky. Osolte, opepřete a posypejte cukrem. Přidejte máslo, česnek a tymián a zalijte vodou do ¾.  Přetáhněte alobalem.  Pečte do měkka –  cca 30 minut na 180°C. Mezitím z octa, soli, pepře, cukru a oleje vyšleháme vinaigrette. Ve vodní lázni vyšlehejte žloutky s octem solí pepřem doběla, stáhněte z tepla a zašlehejte přepuštěné máslo. Přidejte citrónovou štávu. Upečené pórky rozdělte na porce a obalte je ve vinaigrettu. Nakonec přelijte holandskou omáčkou a posypejte praženou strouhankou.

Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.

Komentáře