Připravte si oběd nebo lehkou večeři

Nové rostlinné alternativy jogurtu Alpro si lze vychutnat samotné nebo jako součást oběda nebo lehké večeře. K dostání je bílá alternativa jogurtu a varianty s mandlemi, kokosem, vanilkou a několika druhy ovoce.

Nachos s avokádovým dipem
Suroviny:
2 avokáda
4 snítky koriandru
půlka citronu
200 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé
špetka soli
špetka pepře
chilli paprička
6 tortil
10 cherry rajčat
2 jarní cibulky
2 papriky

Postup:
Nasekáme koriandr a přidáme kůru a šťávu z poloviny citronu. Přidáme rozmačkaná avokáda a alternativu jogurtu Alpro. Ochutíme solí a pepřem. Dip dáme do mističky a ozdobíme nakrájenou chilli papričkou. Tortilly nakrájíme na trojúhelníčky, rozložíme do pekáče, osolíme a opepříme. Pečeme 15 minut při 200 °C (po 8 minutách otočíme). Připravené nachos dáme na talíř s dipem a dozdobíme kousky rajčat, jarní cibulky a paprik.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“13785″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Karbanátky z quinoy
Suroviny:
200 g quinoy
100 g čerstvého špenátu
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1/2 ledového salátu
pár snítek pažitky
50 g strouhanky
2 lžíce strouhaného parmezánu
2 vejce
čerstvě mletý pepř a sůl
4 lžíce rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé
2 lžíce majonézy
šťáva z 1 limetky

Postup:
Uvaříme quinou dle návodu a necháme vychladnout. Špenát nakrájíme nahrubo, spaříme a vymačkáme přebytečnou vodu. Nakrájíme česnek, cibuli a pažitku. Smícháme quinou, špenát, rozšlehaná vejce, pažitku, česnek, cibuli, parmezán, strouhanku, sůl a pepř. V případě, že směs je příliš vlhká, můžeme přidat strouhanku. Vytvoříme karbanátky a dáme je na alespoň 15 minut do chladničky. Poté je opékáme dozlatova (6-8 minut z každé strany). Nakonec připravíme dresink: Smícháme rostlinnou alternativu jogurtu Alpro a majonézu a dochutíme solí a pepřem. Karbanátky podáváme se salátem a dresinkem.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“13786″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Lososové hamburgery
Suroviny:
450 g čerstvého lososa
200 g uzeného lososa
3 lžíce rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé
2 až 3 lžíce mouky
1 limetka
1 červená cibule
6 snítek kopru
1 malé vejce
1 lžíce sladké pikantní chilli omáčkou
6 lžic sójové alternativy jogurtu Alpro
1 lžíce křenové pěny
1 limetka
2 lžíce nasekaného kopru
1 lžíce kapar
2 červené řepy (uvařené)
1 jablko
listy salátu
čerstvě mletý černý pepř
sůl

Postup:
Čerstvého lososa nakrájíme na kostičky, uzeného lososa umeleme. Oba druhy mas smícháme v míse společně s trochou mouky a rozšlehaným vejcem. Ochutíme chilli omáčkou, solí, pepřem a trochou limetkové šťávy. Nakonec přidáme nakrájenou cibuli a kopr. Vytvarujeme 12 hamburgerů a dáme je na 30 minut odpočinout do lednice. Pro přípravu dresinku promícháme alternativu jogurtu Alpro s křenovou pěnou, trochou limetkové šťávy, kapary a nasekaným koprem. Osolíme a opepříme. Červenou řepu a jablko nakrájíme na tenké proužky, smícháme je s několika lžícemi dresinku a pokapeme trochou limetkové šťávy. Lososové hamburgery opečeme a podáváme se salátem z červené řepy a jablka a míchaným zeleninovým salátem.

 

Komentáře