Propečené brambory

Upečte si rychlou chuťovku k obědu nebo večeři, recept pro vás vytvořila kuchařka Karolína Kamberská ve spolupráci se značkou FINO.

Suroviny:
8 větších brambor s hezkou slupkou typu A nebo B
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř, sladká paprika
2 plátky slaniny
gouda na posypání a zapečení

Postup:
Brambory omyjte a odkrojte případné kazy. Na prkénko si položte rovnoběžně vedle sebe dvě tenké vařečky nebo čínské hůlky. Mezi ně pokládejte brambory, které nakrojujte na rovnoměrné plátky (silné cca půl centimetru). Nůž se vám vždy zastaví tam, kde jsou hůlky – spodní část brambor tedy zůstane neprokrojená. Brambory vyskládejte do pekáčku vyloženého alobalem, lehce je polijte olivovým olejem, posypejte solí, pepřem a paprikou. Slaninu si nakrájejte na malé plátečky o velikosti cca 3×2 cm a vkládejte je pravidelně do zářezů (nemusí být ve všech). Dejte péct do trouby na 160°C cca na 40 minut, nebo jednotlivé brambory zabalte do alobalu a ogrilujte. Na závěr je posypejte strouhaným sýrem a dejte zapéct na dalších 10 minut.

Komentáře