Raw zmrzlina Magnum

Pro milovníky zrmzliny ve zdravém provedení máme jednoduchý recept na ochlazení v lechních dnech. Navíc kešu oříšky jsou výborným zdrojem hořčíku.

Zmrzlina (6 ks)
1 šálek kešu, namočených alespoň na 4 hodiny
0,3 l domácího kokosového mléka
3 lžíce světlého kokosového nektaru
1 vanilkový lusk
špetka soli

Karamel
2 čajové lžičky mandlového másla
1 hrst datlí
1 čajové lžičky kokosového nektaru
1 lžíce kokosového oleje
špetka vanilky
špetka soli

Čokoládová poleva
5 lžic tekutého kokosového oleje
5 lžic tekutého kakaového másla
1 lžíce světlého kokosového nektaru
5 lžic raw kakaa

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“8308″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“430″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Postup:
Mixujte suroviny na krém do doby, než směs získá smetanovou konzistenci. Pokud je krém moc hustý, přidejte trochu kokosového mléka. Nalijte do formy, přidejte dřívko a nechte zamrazit alespoň na 3 hodiny. Pokud máte rádi čokoládové nanuky, přidejte do směsi trochu kakaového prášku a macy. Na výrobu karamelu bude potřeba rozmixovat rozpuštěný kokosový olej s datlemi, nektarem, vanilkou a solí. Výsledkem by měla být podobná konzistence, jakou má karamel. Čokoládovou polevu vyrobíte z rozpuštěného kokosového oleje, kakaového másla, nektaru a raw kakaa.
V poslední fázi nanuky namočíme v čokoládě, která ztuhne skoro okamžitě. Na řadu pak přichází karamelová vrstva. Přidejte po jedné lžíci karamelu na každou stranu nanuku a dejte zpět do mrazáku alespoň na 10 minut. Na závěr ještě jednou namočte do čokoládové polevy, posypte nasekanými mandlemi nebo kokosem a dejte zmrazit, než čokoláda ztuhne. A zdravá varianta magnum je na světě.

Zdroj: Vitalvibe

Komentáře