Recept: Italské tiramisu s mascarpone a JO!CACAEM

Reklama

Tiramisu je dnes jedním z nejoblíbenějších a nejznámějších italských receptů. Slovo tiramisu vzniklo z tirami su, což znamená „vytáhni mě“ nebo „zvedni mě“. Ve volném překladu „rozvesel mě“.  Dezert je to vcelku snadný, nic nemusíte péct, stačí z vajec vyšlehat krém. Máme pro vás recept na ten nejoblíbenější italský „dortík“.

Co potřebujete?

    • 500 g Mascarpone
    • 5 lžic třtinového cukru
    • 4 lžíce mandlového likéru Amaretto
    • šálek silné kávy
    • sáček cukrářských piškotů (ideálně italské Biscotti Savoiardi)
    • RAW  JO!CACAO
    • A jak na to ?

      1. Připravíme si silnou černou kávu, necháme ji zchladnout a nalijeme do širší misky.
      2. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky spolu s pěti lžícemi cukru vyšleháme do pěny.
      3. Ušleháme sníh z bílků.
      4. Do směsi žloutků a cukru zašleháme Mascarpone.
      5. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
      6. Cukrářské piškoty namočíme z obou stran do kávy s přídavkem Amaretta. Stačí je namočit jen zlehka. Příliš nasáklé piškoty by kazily výsledný dojem.
      7. Dno formy pokryjeme vrstvou piškotů, přidáme vrstvu krému a pokračujeme plynule dalšími vrstvami dokud máme dostatek materiálu.
      8. Poslední vrstvu krému bohatě poprášíme JO!CACAEM.
      9. Dopřejeme svému cukrářskému výtvoru alespoň 2 hodiny odpočinku v chladničce.

       

      JO! CACAO – čistě přírodní, RAW kakao přímo z Peru. Opravdová super potravina obsahující všechny prospěšné látky pro naše tělo.  Hodí se rovněž na spoustu ZDRAVÝCH receptů, kdy díky kvalitnímu kakau můžeme mlsat opravdu zdravě.

       

      V případě zájmu o JO Cacao si ho můžete objednat na e-mailové adrese:jocacao@jomagazin.cz

      Komentáře