Tiramisu je dnes jedním z nejoblíbenějších a nejznámějších italských receptů. Slovo tiramisu vzniklo z tirami su, což znamená „vytáhni mě“ nebo „zvedni mě“. Ve volném překladu „rozvesel mě“. Dezert je to vcelku snadný, nic nemusíte péct, stačí z vajec vyšlehat krém. Máme pro vás recept na ten nejoblíbenější italský „dortík“.
Co potřebujete?
- 500 g Mascarpone
- 5 lžic třtinového cukru
- 4 lžíce mandlového likéru Amaretto
- šálek silné kávy
- sáček cukrářských piškotů (ideálně italské Biscotti Savoiardi)
- RAW JO!CACAO
- Připravíme si silnou černou kávu, necháme ji zchladnout a nalijeme do širší misky.
- Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky spolu s pěti lžícemi cukru vyšleháme do pěny.
- Ušleháme sníh z bílků.
- Do směsi žloutků a cukru zašleháme Mascarpone.
- Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
- Cukrářské piškoty namočíme z obou stran do kávy s přídavkem Amaretta. Stačí je namočit jen zlehka. Příliš nasáklé piškoty by kazily výsledný dojem.
- Dno formy pokryjeme vrstvou piškotů, přidáme vrstvu krému a pokračujeme plynule dalšími vrstvami dokud máme dostatek materiálu.
- Poslední vrstvu krému bohatě poprášíme JO!CACAEM.
- Dopřejeme svému cukrářskému výtvoru alespoň 2 hodiny odpočinku v chladničce.
A jak na to ?
JO! CACAO – čistě přírodní, RAW kakao přímo z Peru. Opravdová super potravina obsahující všechny prospěšné látky pro naše tělo. Hodí se rovněž na spoustu ZDRAVÝCH receptů, kdy díky kvalitnímu kakau můžeme mlsat opravdu zdravě.
V případě zájmu o JO Cacao si ho můžete objednat na e-mailové adrese:jocacao@jomagazin.cz
Komentáře