Recept: NAMAŽTE SI ZDRAVOU SVAČINU na domácí cibulový chléb

Hledáte inspiraci na rychlou a zdravou svačinu?

V obchodech Albert naleznete nové pomazánky s grilovanými paprikami či s křenem z oblíbené řady Nature’s Promise. Novinky ze sortimentu veggie, navíc v bio kvalitě, se skvěle hodí pro vegetariány, vegany i pro každého, kdo si chce třeba jen odlehčit jídelníček.

Připravte si k Nature’s Promise pomazánce domácí cibulový chléb

Co budete potřebovat?

  • 3 větší lžíce másla

  • 1 cibule nasekaná najemno

  • 4 hrnky pšeničné chlebové mouky

  • 1,5 lžičky instantního droždí

  • 1 lžička mletých hořčičných semínek

  • 1,5 hrnku nastrouhaného zralého čedaru nebo eidamu

  • 2/3 hrnku vlažného mléka

  • 20 kostiček čedaru nebo eidamu

  • sůl a mletý černý pepř

 

Jak na to?

Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem. V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla, doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.

Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli. Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto. Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné. Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout. Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte. Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru. Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy. Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.

Nature’s Promise Veggie Bio pomazánka (150 g)

Exkluzivně v obchodech Albert

Běžná cena: 39,90 Kč

 

Komentáře