Špaldová mouka je znovuobjevenou ingrediencí, kterou v kuchyni používali naši předkové.
Má mnoho výhod a výživových vlastností, které u klasické bílé mouky nenajdeme. Je mnohem zdravější a navíc skvěle chutná i voní.
Pořídíte-li si ji v biokvalitě od českého výrobce Probio, podpoříte navíc zdravou českou přírodu bez chemie. Na obalu nové Probio špaldové mouky najdete ptáčka – symbol ochrany naší půdy a krajiny.
Přinášíme vám tip na recept.
Špaldový quiche s brokolicí – chutná večeře pro celou rodinu
Doba přípravy: 30min + 40min pečení
Ingredience:
Těsto:
- 250 g špaldové celozrnné jemně mleté mouky Probio
- 1 vejce
- 1-2 lžíce vody
- 140 g másla
Náplň:
- 100 g brokolice
- 100 g celeru
- 100 g mrkve
- máslo
- muškátový oříšek Sonnentor
- kurkuma Sonnentor
- červená paprika Sonnentor
- 250 ml sójového krému na vaření a pečení Isola Bio
- 2 vejce
- sýr na posypání
Postup:
Mouku, vejce, rozpuštěné máslo a vodu smíchejte a vypracujte v tuhé těsto. To vložte do formy na koláč (cca 20 cm) a na několika místech ho propíchněte vidličkou a nechte chvíli odležet.
Zeleninu nakrájejte na menší kousky, krátce ji na másle osmažte a přidejte koření. Rozmíchejte vejce se sójovým krémem a lehce osolte. Na odpočinuté těsto
položte vychladlou zeleninu, kterou zalijte rozmíchanými vejci s krémem a posypte
nastrouhaným sýrem. Pečete v troubě na 150 °C dozlatova 30 – 40 minut.
P. S. Pokud nemáte s pečením z celozrnných mouk zkušenosti, doporučujeme nejprve nahradit 1/3 bílé klasické mouky moukou celozrnnou, aby rozdíl nebyl příliš velký.
Probio špaldová mouka celozrnná jemně mletá
1kg 58,- Kč na www.probio.cz
Dopřejte si zdravější a chutnější pečení se špaldovou moukou. Přidejte ji do domácího chleba, housek, koláče či palačinek. Špaldová mouka polohrubá zn. Probio se vyrábí tradičním mletím, které zachovává důležité výživové hodnoty a vůni. Kvalitně s ní nahradíte klasické bílé pšeničné mouky. Vyzkoušejte ji na jakýkoli recept a stane se novou součástí vašeho domova.