Řecké biftečky s cibulovými květy s bílým a černým balzamikovým krémem

Reklama

Recept vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“media_preview“,“fid“:“3217″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“180″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“180″}}]]

Ingredience na 4 porce:

800 g mletého hovězího masa

1 kávová lžička soli

½ kávové lžičky pepře

1 malá cibule                                                 

2 stroužky česneku

2 polévkové lžíce Bílého balzamikového krému Kalamáta

75ml olivového oleje

2 kávové lžičky oregana

1 polévková lžíce petržele

4 polévkové lžíce strouhanky

 

1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Přidáme vše ostatní a řádně rukou promícháme.

2. Z hmoty vytvoříme 4 placky a grilujeme asi 4 minuty z každé strany.

 

CIBULOVÉ KVĚTY

Ingredience na 4 porce:

4 velké kusy fialové cibule

100 ml olivového oleje

4 polévkové lžíce tmavého Klasického balzamikového krému Kalamáta

1 polévková lžíce hořčice

1 polévková lžíce medu

100 ml vody

sůl, pepř podle chuti

 

1. Všechny ingredience promícháme a vytvoříme zálivku. Cibuli krájíme na osminy, přičemž řez zastavíme 1 cm od spodu.

2. Cibule zalijeme zálivkou, vložíme do pekáčku, přikryjeme alobalem a pečeme 25 minut při 200°C.

Komentáře