Recept vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala.
[[{„type“:“media“,“view_mode“:“media_preview“,“fid“:“3217″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“180″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“180″}}]]
Ingredience na 4 porce:
800 g mletého hovězího masa
1 kávová lžička soli
½ kávové lžičky pepře
1 malá cibule
2 stroužky česneku
2 polévkové lžíce Bílého balzamikového krému Kalamáta
75ml olivového oleje
2 kávové lžičky oregana
1 polévková lžíce petržele
4 polévkové lžíce strouhanky
1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Přidáme vše ostatní a řádně rukou promícháme.
2. Z hmoty vytvoříme 4 placky a grilujeme asi 4 minuty z každé strany.
CIBULOVÉ KVĚTY
Ingredience na 4 porce:
4 velké kusy fialové cibule
100 ml olivového oleje
4 polévkové lžíce tmavého Klasického balzamikového krému Kalamáta
1 polévková lžíce hořčice
1 polévková lžíce medu
100 ml vody
sůl, pepř podle chuti
1. Všechny ingredience promícháme a vytvoříme zálivku. Cibuli krájíme na osminy, přičemž řez zastavíme 1 cm od spodu.
2. Cibule zalijeme zálivkou, vložíme do pekáčku, přikryjeme alobalem a pečeme 25 minut při 200°C.