Rizoto s krůtím masem a cuketou

Přinášíme vám recept na chutné a zdravé rizoto, které si můžete připravit k  obědu nebo lehké večeři.

Suroviny na 4 porce:
250 g krůtího masa
sůl
černý pepř
100 g mladé cibulky
2 kostky zeleninového bujónu Podravka
50 g másla
100 g čerstvé červené papriky
300 g cukety
250 g Lagris ryže arborio
20 g parmezánu
1 lžíce nasekané petrželové natě

Postup:
Krutí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odstát. Cibulku nakrájíme na kolečka a papriku s cuketou na kostky. Kostky bujónu Podravka vložíme do 1 l vroucí vody a vaříme 3 minuty. Krutí maso opečeme na polovičním množství másla, přidáme cibulku, papriku a cuketu. Vše společně krátce orestujeme, přidáme rýži arborio, kterou podlijeme bujónovým vývarem a vaříme na mírném ohni. Jakmile je rýže uvařená „al dente“, zamícháme do ní zbytek másla, posypeme parmezánem, petrželovou natí a podáváme.

 

Komentáře