Salát z červené řepy

Moderátorka Markéta Hrubešová vaří po boku hvězdného šéfkuchaře Jana Kvasničky. Ve veselé atmosféře, okořeněné příjemnými rozhovory i několika VIP hosty, Vám předvádějí chutná jídla, která dokáže připravit opravdu každý.

Suroviny:
5 ks baby řepy
9 lžic olivového oleje extra virgin
3 lžíce cherry octa
1 lžíce medu
sůl
pepř
lískové oříšky
1 hrnek red chard
200g feta  sýra

Suroviny na řepu:
1 hrnek hrubé mořské soli
2 větvičky tymiánu
2 stroužky česneku

Suroviny na čočku:
1/3 hrnku čočky beluga
½ l zeleninového vývaru

Postup:
Čtyři baby řepy posypte se solí a tymiánem, přidejte česnek a zabalte každou zvlášť do alobalu. Pečte na 180°C do měkka. Čočku dejte vařit do zeleninového vývaru. Zbylou řepu nakrájejte na tenké plátky a dejte do ledové vody. Z octa, medu, oleje, soli a pepře a vyšlehejte dresing. Čočku sceďte a vmíchejte do dresingu. Přidejte upečenou řepu, plátkovanou řepu. Naservírujte na talíř, posypejte praženými lískovými oříšky a feta sýrem.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“13203″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“300″}}]]

Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.

Komentáře