Skandinávský styl zavál i do kuchyně Bageterie Boulevard

Reklama

Skandinávská kuchyně je u nás známá zejména vyhlášenými masovými kuličkami s brusinkovou omáčkou a přitom je nám svým složením bližší než kořeněné pokrmy z jihu Evropy. V severské kuchyni nechybí dobrý chleba, hlavně vepřové maso a samozřejmě ryby a ani námi milované houby.

A všechny tyto ingredience najdete i v novém podzimním Chef Menu Bageterie Boulevard, které se inspirovalo právě kuchyněmi skandinávských zemí. O jeho složení se tentokrát postaral skvělý šéfkuchař Marek Raditsch, Executive Chef restaurací Kampa Group, známý také jako porotce televizní soutěže Master Chef. Nové menu můžete ochutnat na všech pobočkách Bageterie Boulevard až do konce roku 2017.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“28437″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“300″}}]]

Pro každou kuchyni je něco typické a ne jinak je tomu u Skandinávců. Ti milují pikniky, a to nejenom v rámci pauzy na svačinu, ale také přímo v čase oběda. Součástí každého pikniku jsou různě obložené chleby masem, rybou či domácí paštikou. A to je konceptu Bageterie Boulevard velmi blízké. V rámci nového menu se tedy můžete těšit na „severskou klasiku“ z mletého telecího masa – bageta Telecí Frikadeller, která představuje tradiční dánský poklad. Křupavá bageta naplněná mletými biftečky s lahodnou uzenou majonézou a cibulkou dušenou na víně, zapečená se slaninou a čedarem zasytí i opravdu velký hlad.

Vepřové maso hraje v severské kuchyni prim, a proto ho také můžete ochutnat v další novince – Vepřové karé s remuládou. Plátky vepřového masa proložené marinovanou okurkou, salátkem z červeného zelí a kari omáčkou slibují zážitek srovnatelný s pozorováním polární záře. A další novinkou v rámci podzimního Chef Menu už nejsou jen dvě základní bagety, ale nově i třetí pokrm. Ten je navíc nabízen v jiném pečivu, než jsme zvyklí, a to v rozpečeném muffinu. A co v něm najdeme? Platýse v křupavém těstíčku s koprovo-kaparovým dresinkem, nakládanou okurkou a jarní cibulkou. Norský platýs se přitom řadí k nejoblíbenějším a nejchutnějším severským rybám.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“28438″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“385″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Nezapomínejme však ani na novou polévku, která dokonale zasytí i zahřeje v nadcházejících chladných podzimních dnech. Její hlavní ingrediencí je topinambur, podobný naším bramborám, chuťově však zajímavější, jemnější, nasládlejší a s nižším obsahem škrobu. Topinamburový krém je doplněn o lesní houby dušené na másle. I ve Skandinávii jsou houbová jídla stejně jako u nás velmi populární, protože hub je  v tamních lesích skutečně jako máku.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“28439″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“350″}}]]

V severském duchu pokračuje i zdravá řada Fit Calories s lehčími pokrmy. Ochutnat můžete Dánský krůtí dýňový chléb plněný pečenými krůtími prsy se svěžím celerovo-ořechovým salátem a hroznovým vínem. Celé menu uzavírá nejmilovanější severské jídlo šéfkuchaře Marka Raditsche – Krevetový Skagen v bramborovém chlebu. Lahodná kombinace grónských krevet a kopru s plátky ředkviček a salátem se dá jíst každý den!

„Ve Skandinávii jsem pracoval a rád se tam vracím, a to hlavně kvůli gastronomii. Pro Chef Menu mě inspirovala tradiční jídla ze Švédska, Dánska a Norska, která jsem upravil do podoby sendvičů. Věřím, že tohle je to nejlepší, co severský „street food“ nabízí,“ vysvětluje autor nového podzimního menu šéfkuchař Marek Raditsch. Marek působí jako Executive Chef restaurací Kampa Group, kde velí padesáti kuchařům. Předtím pracoval v michelinských restauracích v Kodani či v Oslu a na jeho pokrmech si pochutnával například Mick Jagger, monacký princ, členové norské královské rodiny a mnoho dalších známých osobností.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“28444″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“318″}}]]

Bezlepkové bagety vtrhly do Bageterie Boulevard
Trpíte nesnášenlivostí na lepek, eventuálně se mu z nějakého jiného důvodu stále nebo alespoň občas vyhýbáte? Pak jistě víte, jak je v tom případě obtížné dát si v rychlém občerstvení něco k jídlu. Až příště dostanete chuť na křupavou čerstvou nebo zapečenou bagetu, zamiřte rovnou do některé z poboček Bageterie Boulevard. Od 17. října tenhle oblíbený řetězec restaurací s rychlým občerstvením zavádí bezlepkové bagety jako novinku. Vyzkoušet v bezlepkovém podání je možné téměř všechny typy baget a litovat rozhodně nebudete. Jsou totiž skvělé!

Za zrodem bezlepkových baget stojí kromě oddělení vývoje produktů také zákazníci. Právě ti se dlouhodobě dožadovali bezlepkových variant svých oblíbených baget. „Pravda, trvalo nám to trochu déle, ale přes kvalitu a chuť u nás prostě vlak nejede. Dali jsme si záležet na výběru surovin, jejich optimálním poměru i na výrobě baget. Výsledek ale stojí za to. Málokterý celiak řekne o pečivu, že je skvělé. Nám se to při testovacím provozu, který probíhal na vybraných pobočkách, stávalo,“ řekl provozní ředitel Jiří Štěpánek.

Bezlepková strava není vhodná jen pro celiaky. Má kladný vliv na zažívání a imunitní systém a to se v nadcházejícím chladném počasí může hodit. Co se tedy s příchodem zimy posílit hned dvakrát? Alespoň občas zařadit do svého jídelníčku bezlepkovou bagetu, a ještě si na ní skvěle pochutnat.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“28440″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Bagety vytlačily klasické české chlebíčky, které pomalu končí
Málokdo by si ještě nedávno dokázal představit pracovní porady bez tradičních českých chlebíčků či koblih, jejich éra už ale pomalu končí. Vytlačuje je jiný typ občerstvení, který jde s dobou a reflektuje požadavky klientů na čerstvé a kvalitní suroviny. Dobrým příkladem tohoto přístupu je i Bageterie Boulevard, která před rokem rozjela službu BB Box. Ta nabízí dovážku boxu bagetek až na firemní stůl nebo na pořádanou party či piknik.

Služba dovážky BB Boxu kurýrem nyní funguje v Praze, Brně a Plzni, na všech ostatních pobočkách Bageterie Boulevard si zatím mohou zákazníci objednávku vyzvednout osobně. Postupně bude rozvoz zaveden pro všechny pobočky Bageterie Boulevard. Takto připravené občerstvení je vhodné zejména při konferencích, team-buildingových akcích nebo poradách, kde je potřeba dodat rychle chutné občerstvení. Rozhodně se tedy neztratí ani na party nebo pikniku. V případě firem je zavedený věrnostní program, kdy jsou zákazníkovi s každým objednaným boxem připisovány kredity na portálu Slevomat – ty je pak možné využít na nákup jakéhokoli nabízeného produktu, např. wellness pobytu.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“28441″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

„Koncept BB Boxů má velký potenciál, za prvních 6 měsíců letošního roku vzrostl počet objednávek dvojnásobně. Klienti si mohou vybírat mezi klasickými bagetovými boxy, v nabídce však máme také sweet box složený ze tří druhů muffinů. Dodáváme i ledový čaj nebo pomerančový fresh,“ uvedl Jan Petr z Bageterie Boulevrad. V případě doručení kurýrem postačí objednat si jídlo minimálně dvě hodiny předem nikoli až 24 hodin předem, jak bývá u těchto služeb obvyklé. Hodina je nutná na přípravu v restauraci a hodina je vyhrazená na samotné doručení.

Bageterie Boulevard současně myslí také na životní prostředí, krabičky BB Boxů jsou vyrobeny z recyklovaného papíru a celá nabídka má jednotný vizuální styl řetězce. Cena za jeden box s 16 kusy bagetek je 349 Kč, při vyšším odběru se cena pro odběratele na celý následující měsíc snižuje na 319 Kč. Firmy mohou platit také formou faktury.

Zdroj: www.bb.cz

Komentáře