Špenátové cupcakes s lososovou pěnou

Upečte si neodolatelné slané dortíčky.

Seznam ingrediencí (na 12 středních cupcakes)

Korpus:
• 85 g polotučného tvarohu
• 300 ml polotučného mléka
• 250 g polohrubé mouka
• 1 střední vejce
• 100 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť
• sůl
• pepř
• 1 kypřící prášek
• 100 g mraženého listového špenátu (lze nahradit i čerstvým)
• 1 stroužek česneku

Postup:
1. Troubu necháme předehřát na 160°.
2. Na mírném ohni rozpustíme rostlinný tuk Hera máslová příchuť.
3. V míse prošleháme rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová příchuť s tvarohem a mlékem, přidáme celé vejce a ještě jednou dobře prošleháme.
4. V misce smícháme prosátou polohrubou mouku, sůl, pepř, kypřící prášek a postupně přidáváme do mokré směsi, kterou vymícháme do hladka.
5. Nakonec velmi opatrně vmícháme listový špenát s prolisovaným stroužkem česneku.
6. Pečící košíčky naplníme do ¾ a pečeme v předehřáté troubě přibližně 17 – 20 minut.
7. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme úplně vychladnout.

Lososová pěna:
• 200 g Hera máslová příchuť
• 100 g lučiny
• 150 g uzeného, nebo pečeného lososa
• sůl
• pepř
• šťáva z citronu
• kopr

Postup:
1. Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme do pěny. Přidáme lučinu, sůl, pepř a nadrobno nakrájeného uzeného nebo pečeného lososa.
2. Směs hezky prošleháme a přidáme citrónovou šťávu. Podle chuti lze doplnit i nadrobno nasekaným koprem.
3. Krém vložíme do cukrářského sáčku se špičkou a cupcaky ozdobíme.
Tip: použijte pečeného lososa pro docílení hladšího krému

Zdobení:
• Rajčata
• Hrubozrnná sůl
• Lístky čerstvého špenátu nebo větvička bylinky (např. kopr)

Postup:
Cupcaky s krémem můžeme dle chuti dozdobit pomocí kousků rajčat, hrubozrnné soli, čerstvých lístků špenátu nebo třeba větvičkou kopru.

 

Komentáře