Steak z nízkého roštěnce

Reklama

Šéfkuchař restaurace La Casa Argentina Jan Souček pro letošní sezónu připravil množství receptů s balzamikovými krémy, mezi kterými dostaly své místo polévky, hlavní chody, saláty i dezerty. Správnou chuť dodají grilovanému i pečenému masu vhodně zvolené marinády, do kterých stačí maso na několik hodin (ideálně vždy přes noc) naložit. Jejich příprava je v zásadě velmi jednoduchá a nezabere víc než několik minut. Fantazii se přitom meze nekladou.

Suroviny:
4 steaky z nízkého roštěnce
4 lžíce BBQ balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
3 lžíce olivového oleje
8 plátků slaniny
200 g gorgonzoly
3 lžíce chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
2 lžíce nasekaných bylinek (tymián a rozmarýn)
400 g směsi různých druhů salátu

Postup:
Z BBQ balzamikového krému a olivového oleje vymícháme marinádu. Steaky osolíme, opepříme, obalíme nasekanými bylinkami a vložíme do připravené marinády. Necháme marinovat alespoň hodinu. Pečeme na rozpáleném grilu z obou stran asi 10-15 minut. Slaninu na grilu opečeme dokřupava. Listy salátu vložíme do mísy, dochutíme chili balzamikovým krémem, dvěma lžícemi olivového oleje a solí, přidáme na menší kousky rozmačkanou gorgonzolu. Podáváme s masem a opečenou slaninou.

Komentáře