Tip na podzimní dobrotu: Zkuste kuřecí maso s dýní a rýží

Kuřecí maso s dýní a rýží parboiled

Doba přípravy: 45 min

Náročnost: střední

Počet porcí: 4

Suroviny:

400 g kuřecích prsou

50 ml slunečnicového oleje

50 g cibule

150 ml dýňového pyré

150 g papriky kapie

20 g česneku

70 g brokolic

70 g mrkve

320 g rýže basmati parboiled

zeleninový vývar

kurkuma

sůl, pepř

Postup:

Rýži basmati propláchneme, osolíme, přidáme olej, zalijeme vodou a uvaříme. Na oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na větší nudličky nakrájené kuřecí maso, koření, sůl a vše opečeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme a podusíme s masem. Nakonec zahustíme dýňovým pyrém a dochutíme. Podáváme s rýží basmati.

www.lafood.cz

www.menugold.cz

Zdroj a foto: LA Food

Rýže Menu Gold

Nejušlechtilejší odrůda rýže, basmati, bývá také nazývána jako královna rýže. Zrno je delší než širší, pevné, rýže je sypká, nelepí se. Pěstuje se v podhůří Himalájí, na polích v Indii a Pákistánu zavlažována vodou z ledovců s vysokým přídavkem minerálů. Výjimečnost Basmati rýže Menu Gold dotváří nejen místo původu, ale i způsob zpracování. Rýže se po sklizni uskladní v suchu nejméně na rok a půl. Získává tak jedinečné aroma a vůni připomínající oříšek.

Dostupné ve všech supermarketech. www.menugold.cz

Komentáře