Kuřecí maso s dýní a rýží parboiled
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: střední
Počet porcí: 4
Suroviny:
400 g kuřecích prsou
50 ml slunečnicového oleje
50 g cibule
150 ml dýňového pyré
150 g papriky kapie
20 g česneku
70 g brokolic
70 g mrkve
320 g rýže basmati parboiled
zeleninový vývar
kurkuma
sůl, pepř
Postup:
Rýži basmati propláchneme, osolíme, přidáme olej, zalijeme vodou a uvaříme. Na oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na větší nudličky nakrájené kuřecí maso, koření, sůl a vše opečeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme a podusíme s masem. Nakonec zahustíme dýňovým pyrém a dochutíme. Podáváme s rýží basmati.
www.lafood.cz
www.menugold.cz
Zdroj a foto: LA Food
Rýže Menu Gold
Nejušlechtilejší odrůda rýže, basmati, bývá také nazývána jako královna rýže. Zrno je delší než širší, pevné, rýže je sypká, nelepí se. Pěstuje se v podhůří Himalájí, na polích v Indii a Pákistánu zavlažována vodou z ledovců s vysokým přídavkem minerálů. Výjimečnost Basmati rýže Menu Gold dotváří nejen místo původu, ale i způsob zpracování. Rýže se po sklizni uskladní v suchu nejméně na rok a půl. Získává tak jedinečné aroma a vůni připomínající oříšek.
Dostupné ve všech supermarketech. www.menugold.cz