Toskánské crostini

Reklama

Moderátorka Markéta Hrubešová tentokrát vaří po boku hvězdného šéfkuchaře Jana Kvasničky. Ve veselé atmosféře, okořeněné příjemnými rozhovory i několika VIP hosty, Vám předvádějí chutná jídla, která dokáže připravit opravdu každý.

Suroviny:
350 g drůbežích jater
1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce kapar
3 filátka ančoviček (nebo sardelová pasta)
1 dl bílého vína
snítka rozmarýnu
pár lístků šalvěje
máslo
olivový olej
sůl a pepř
8 plátků bílého chleba

Postup:
Na pánvi orestujte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte kousky očištěných jater, špetku soli a pepře a restujte asi 10 min. Zalijte vínem a ještě chvíli restujte. Přidejte nasekané kapary a ančovičky. Promíchejte a odstavte. Pokud je směs příliš hustá, povolte trochou vývaru nebo rozehřátého másla. Připravte si plátky bílého chleba. Potřete je lehce olivovým olejem a vložte pod gril a pečte z obou stran dozlatova. Crostini potřete směsí a ozdobte lístkem hladkolisté petrželky. Výborně chutnají se skleničkou bílého vína.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“12937″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“300″}}]]

Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.

Komentáře