Tvarohovo dýňový dort

Reklama

Podzimní chuťovka s dýní, kterou ohromíte návštvu i svou rodinu.

Doba přípravy: 45 minut
Doba pečení: 60 min
Doba chlazení: 195 min

Suroviny:
300 g dýně (např. Hokkaido, nakrájená na kostičky)
350 ml smetany na vaření 15%
200 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
2 lžičky kakao na vaření
1 špetka soli
250 g Hery máslová příchuť
250 g hnědého cukru
4 vejce
400 g tvarohu (20% tuku v sušině)
1-2 lžičky skořice
1 sáček čokoládové polevy na dort
125 g slazeného kondenzované mléko

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“11351″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“400″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Postup:
1. V hrnci podusíme 300 g dýně se smetanou na vaření přibližně 20 minut za občasného míchání. Rozmixujeme na pyré. Necháme pyré vychladnout.
2. Mezitím smícháme mouku, kypřící prášek, kakao a sůl. 100 g Hery, 100 g cukru a 1 vejce umixujeme ručním mixérem, dokud těsto nebude hladké. Těsto přelejeme do máslem vytřené dortové formy. Do dalšího použití dáme formu do chladu.
3. Předehřejeme troubu na 220 °C (konvektor 200 °C). V hrnci na mírném ohni necháme rozpustit 150 g Hery. Heru, tvaroh, 150 g cukru a skořici do krémova ušleháme ručním mixérem. Pomalu přidáme 3 vejce. Z dýně odebereme stranou 75 g a zbytek přidáme do směsi.
4. Směs dáme do dortové formy. Dort dáme péct na 15 minut v předehřáté troubě. Snížíme teplotu na 120 °C (konvektor 100 °C) a necháme péct 45 minut. Poté vypneme troubu a necháme v troubě dort chladnout přibližně hodinu. Otevřeme dvířka a necháme dalších 15 minut chladnout.
5. Čokoládovou polevu připravíme dle návodu na obalu. Necháme vychladnout a mezitím dýňové pyré rozetřeme po celém dortu. Dále dort ozdobíme pomocí čokoládové polevy. Dýňový koláč dáme vychladnout alespoň na 2 hodiny.

 

Komentáře