Valentýnský dort z piva: Tímto dnes partnera určitě ohromíte!

Překvapte svou drahou polovičkou na svátek svatého Valentýna neobvyklým dortem, kde jedna z přísad je pivo. Nezvyklá kombinace sladkého čokoládového dortu a piva vám ukáže, jak umí být litovelské pivo univerzální. Svým užaslým hostům můžete po hostině prozradit, že součástí lahodného dezertu bylo i tmavé pivo Litovel Premium Dark.

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky třtinového cukru
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 80 g kakaa
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 250 ml piva Litovel Premium Dark
  • 2 vejce
  • 200 g másla
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 200 g horké čokolády
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 g šípkové marmelády

Rozehřejeme máslo a lehce jej vyšleháme dohladka. Přidáme ostatní přísady a promícháme, dokud směs není bez hrudek. Dáme ji do máslem vymazané a kokosem vysypané formy a pečeme na 180 stupňů přibližně hodinu. Poté dort vyklopíme a necháme ho vychladnout. Smetanu rozehřejeme v rendlíku, přidáme máslo a čokoládu, vše necháme zcela rozpustit a poté vychladnout. Zatím dort rozkrojíme vodorovně na půlku, spodní část namažeme marmeládou a tu vrchní opět přiklopíme. Zhruba dvěma třetinami polevy potřeme dort, poslední třetinu polevy vmícháme do tvarohu a ozdobíme jej na povrchu. Můžeme přidat čerstvé ovoce (maliny, jahody…).

Pivovar Litovel – tradice trvající již 125 let, úcta k poctivému řemeslu, ruční práci a kvalitním surovinám. To jsou hlavní zásady, kterých se dodnes drží pracovníci Pivovaru Litovel, jenž byl slavnostně otevřen v roce 1893 jako ryze český vlastenecký Rolnický akciový pivovar se sladovnou v Litovli. Historie pivovaru je lemována četnými úspěchy a oceněními z mnoha výstav a gastronomických soutěž v tuzemsku a zahraničí. Portfolio Pivovaru Litovel tvoří piva vařená tradičními postupy na předem danou stupňovitost, otevřeným kvašením a dlouhým dozráváním v ležáckém sklepě. Zaměřuje se také na pivní speciály a nechybí ani pivní mixy.

Komentáře