Velikonoce tak trochu jinak, kornoutky pro velikonoční zajíčky

Každý z nás zná pocit, kdy chce být kreativní a zaměnit klasické recepty za něco nového. Bohužel nás ale často představa celodenního vaření a pečení nakonec odradí a zůstaneme u osvědčených receptů. My ten pocit známe taky. A přesně to je důvod, proč jsme pro vás na letošní Velikonoce připravili recept, který nejen ozvláštní vaše velikonoční menu, ale také ho zvládnete během pár minut.

Kornoutky pro velikonoční zajíčky

Ingredience: (pro 8 osob)

  • 250 g listového těsta
  • 2 žloutky

Pěna z nivy

  • 100 g mascarpone
  • 100 g sýru Niva
  • 100 ml 40% smetany
  • ½ lžičky Citrónové kůry
  • 5 g Petržel nať
  • Mletý pepř
  • Sůl
  • 2 vejce natvrdo
  • 100 g Majonézy

 

Postup:

Listové těsto rozválíme na rozměr 30 cm x 40 cm. Nařežeme z něj přibližně 1 cm široké pásy, které následně pomašlujeme žloutkem. Jednotlivé pásy natočíme na kornoutky a pečeme při 180 °C dozlatova.

Pěna z nivy: Nastrouháme si nivu a vejce natvrdo. Vyšleháme mascarpone, nivu, smetanu, citrónovou kůru a vejce. Do vyšlehané pěny zamícháme nasekanou pažitku, petržel a majonézu. Dochutíme pepřem a solí dle chuti.
Směsí pak naplníme upečené kornoutky a podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.

Komentáře