Vepřová krkovice s rozmarýnem

Reklama

Vychutnejte si kus pořádného masa a připravte si tuhle mňamku nejen k blížícímu se Dni otců (19.6.2016). 😉

Suroviny:
800 g vepřové krkovice
4 lžičky mořské soli
4 snítky rozmarýnu

Suroviny na marinádu:
500 ml světlého piva Velkopopovický Kozel 11
500 ml olivového oleje
16 stroužků česneku
24 kuliček černého pepře
4 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce rozmarýnu
8 bobkových listů

Marináda:
Do misky dáme hořčici, přilijeme olej a metličkou obě suroviny prošleháme. Česnek pokrájíme nadrobno a přidáme do misky spolu s lehce podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem. Nakonec zalijeme pivem, promícháme a do takto připravené marinády ponoříme krkovici a necháme odpočívat nejlépe přes noc.

Postup:
Naložené maso položíme na gril a osolíme. Na plátek masa položíme kousek snítky rozmarýnu. Grilujeme z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundáme z grilu a necháme maso chvíli odpočinout, aby nám po krájení nevytekla všechna šťáva.

 

Komentáře