Višně s čokoládou a mascarpone

Moderátorka Markéta Hrubešová vaří po boku hvězdného šéfkuchaře Jana Kvasničky. Ve veselé atmosféře, okořeněné příjemnými rozhovory i několika VIP hosty, Vám předvádějí chutná jídla, která dokáže připravit opravdu každý.

Suroviny:
500g mascarpone
5 lžic vanilkového cukru
4 vejce
4 lžíce marsala vína
tabulka hořké čokolády
200g višní
1 lžíce griotky
1 lžíce medu

Postup:
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, z bílků vyšlehejte sníh. Do žloutků přidejte mascarpone, dobře promíchejte a nakonec pomalu vmíchejte sníh. Višně vypeckujte, smíchejte s medem a griotkou. Do misek dejte višně a pak přidejte mascarpone směs. Dejte na dvě hodiny vychladit do lednice. Nakonec posypejte sekanou čokoládou.

Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.

Komentáře