Zdravý jídelníček na víkend 18. 1. a 19. 1. a na pondělí 20. 1. 2014

A máme tu další odborníky sestavený jídelníček, který vám pomůže zbavit se kil, které vás buď trápí dlouhodobě, nebo jste je nabrali během Vánoc. Ani o víkendu nerezignujte na zdravou stravu!  Zároveň přinášíme i pondělní menu, abyste měli čas si vše včas nachystat.
Držíme palce!

Sobota:
Snídaně: Celozrnný sendvič – celozrnný toustový chléb (75 g), 2 plátky šunky, 1 plátek tvrdého sýru, cibule, rajče, hořčice. Nakrájené okurka

Přesnídávka: Kozí jogurt (150 g)

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“media_original“,“fid“:“841″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“298″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“395″}}]]

Oběd: Čína ze sójového masa – vařené sójové maso (30 g suché) na pánvi smíchat s nakrájeným pórkem, paprikou, rajčaty, kedlubnou a restovat do změknutí; podávat s vařenou rýží basmati (150 g vařené)

Svačina: Zeleninový tvaroh s okurkou (100 g)

Večeře: Zeleninový salát s tuňákem – salát polníček, rukola a lístky špenátu smíchat s bílým jogurtem, olivovým olejem a bazalkou, přidat jedno vajíčko vařené na tvrdo a tuňáka ve vlastní šťávě (60 g), grahamové houstičky (3 ks)

Neděle:
Snídaně: Jahodová palačinka – palačinka z celozrnné mouky potřená neslazenou marmeládou a potřená polotučným tvarohem rozmixovaným s jahodami

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“media_original“,“fid“:“842″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“375″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“500″}}]]

Přesnídávka: Směs semínek a oříšků v bílém jogurtu

Oběd: Hovězí steak – hovězí plátek (120 g) z roštěné orestovat na pánvi, podávat s pečenou zeleninou a šťouchanými bramborami (150 g)

Svačina: Mozzarella (60 g) s cherry rajčátky

Večeře: Cizrnový salát se šunkou – uvařit předem namočenou cizrnu (150 g) (v případě časového presu můžete použít cizrnu konzervovanou), přidat 3 plátky šunky nakrájené na nudličky (s obsahem masa nad 90 %), nakrájený řapíkatý celer a spojit sojanézou nebo bílým jogurtem

Pondělí:
Snídaně: Nepražené müsli (60 g) s bílým jogurtem (150 g)

Svačina: Rýžové chlebíčky (2 ks) s luštěninovou pomazánkou (30 g), nakrájená zelenina

Oběd: Těstoviny s kuřecím masem – uvařené celozrnné těstoviny al – dente (150 g), malé kostičky kuřecího masa (100 g) orestované na olivovém oleji, zalité sojanézou (30 g), na konec přidat natrhané lístky špenátu a nechat zvadnout.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“media_original“,“fid“:“843″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“505″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“640″}}]]

Svačina: Zeleninový tvaroh (150 g), rajské jablíčko

Večeře: Brokolice s česnekovým dipem – brokolici (250 g) společně se šunkou (70 g, s obsahem masa nad 90 %) vařit nad párou. Podáváme polité dipem z bílého jogurtu (100 g) a česneku.

Jídelníček pro vás připravily specialistky ze Světa zdraví Lenka Doušová (vlevo) a Mirka Šandlová, které dodávají:

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“media_original“,“fid“:“844″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“160″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“160″}}]] [[{„type“:“media“,“view_mode“:“media_original“,“fid“:“845″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“160″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“160″}}]]

„Pokud jste žena se sedavým zaměstnáním a rekreačně cvičíte (cca 2x – 3x týdně – fitness, pole dance, stačí i rychlá chůze, heat…), je tento program určený přímo pro vás. Suroviny obsažené v jídelníčku seženete běžně v supermarketech. Zatím ještě netradiční potravina quinoa je k dostání v prodejnách zdravé výživy nebo DM drogerii.
Nečekejte rychlý úbytek na váze. Zdravá redukce je pomalá redukce a jedině pomalá redukce je udržitelná. Očekávejte tedy úbytek váhy cca 0,5 kg za týden.
Jídelníček je určený pro zdravou ženu. Berte jej tedy jako vodítko, ideální by samozřejmě bylo, nechat si sestavit jídelníček přímo na míru.“
Svět zdraví, www.svet-zdravi.cz

Komentáře