Nahraďte cukr sladidlem

Chcete začít se zdravějším životním stylem? Začněte od jídla, kde nahradíte cukr chutným sladidlem.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“18454″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“446″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Čočková polévka
Připravte si výbornou čočkovou polévku, ve které snadno nahradíte cukr sladidlem Irbis, které je vhodné i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě.
Suroviny:
250 g čočky, 1 l vody, 60 g slaniny, 60 g hladké mouky (3 polévkové lžíce), 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, 2 g sladidla Irbis Sukralóza (sypké sladidlo), 1 kostka masového bujomu, 2 kávové lžičky octu, sůl

Postup:
Čočku přebereme, propláchneme studenou vodou a nejlépe na cca 8 hodin namočíme. Poté uvedeme do varu s 3/4 vody, se sladidlem a kostkou bujónu. Vaříme až je čočka měkká. Slaninu nakrájíme na kostičky a na mírném ohni vysmažíme. Přidáme krájenou cibuli i česnek a zlehka osmahneme. Zaprášíme mouku a vše dosmažíme do světle hnědé barvy. Zalijeme zbylou studenou vodou, promícháme a směs vlijeme do uvařené čočky. Nakonec ještě povaříme na mírném ohni cca 2 minuty a podle vlastní chuti dochutíme solí, sladidlem Irbis a octem.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“18455″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“445″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Rajská omáčka
Suroviny:
400 g oloupaných rajčat, 1 g sladidla Irbis Sukralóza (sypké sladidlo), 1 střední cibule, 50 g stolního oleje, 50 g hladké mouky, 1 kostka bujónu, 3 – 4 bobkové listy, 5 hřebíčků, 10 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, kousek celé skořice, 400 ml vody, 2 plátky chemicky neošetřeného citronu, sůl

Postup:
Koření, kostku bujónu spolu s citronem zalijeme 3/4 vody z celkového množství a na mírném ohni vaříme cca 20 minut. Poté přecedíme, přidáme upravená rajčata a vše rozmixujeme nebo propasírujeme sítkem. Na oleji osmahneme na plátky krájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání vyrobíme světlou jíšku. Takto upravenou zalijeme zbylou vodou, rozmícháme a směs zalijeme do předchozí směsi. Vše na mírném ohni povaříme cca 2 minuty. Dochutíme solí a sladidlem Irbis.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“18456″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“444″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Palačinky s tvarohem
Kdo by neměl rád palačinky! Naplnit se dají zavařeninou, nutellou, zmrzlinou i dalšími potravinami, mezi kterými nechybí ani tvaroh. A dnes vám přinášíme právě recept na výborné palačinky s tvarohem, ve kterých navíc cukr nahradíme sladidlem Irbis, které je vhodné i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě.

Suroviny:
500 ml mléka, 25 g sladidla Irbis Sukralóza (sypké sladidlo), 200 g pšeničné hladké mouky, 1 vejce, 200 g měkkého tvarohu, špetka soli, olej na smažení

Těsto:
Vejce rozdělíme na žloutek a bílek V mléce ruční metličkou rozšleháme: mouku, 5 g sladidla Irbis, žloutek a sůl tak, až je směs hladká a bez hrudek. Pánvičku rozpálíme, dáme pár kapek oleje, naběračkou nalijeme těsto, které opatrně rozlijeme po celém povrchu pánve a na mírném ohni usmažíme po obou stranách. Poté každou palačinku naplníme tvarohovou náplní.

Náplň:
Bílek vyšleháme se zbylým sladidlem Irbis. Tvaroh rozmícháme dohladka, přidáme vyšlehaný bílek a lehce zamícháme.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“18457″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“444″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Rebarborový závin
Suroviny:
1 balíček listového těsta, 200 g rebarbory, 70 g sladidla Irbis Sukralóza (sypké sladidlo), 4 – 5 polévkových lžic strouhanky, mletá skořice, 1 vejce, vanilkový lusk

Postup:
Rebarboru omyjeme a zbavíme oloupáním pevných vláken. Poté nakrájíme na cca 1 cm dlouhé kousky, posypeme sladidlem Irbis. Přidáme skořici, strouhanku a vše dobře promícháme. Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm. Doprostřed dáme rebarborovou náplň a přeložíme přes sebe protilehlé části. Takto připravený závin položíme na čistý plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 220 C do zlatové barvy. Po vychladnutí posypeme sladidlem Irbis, do kterého jsme předem vložili vanilkový lusk, uzavřeli a nechali několik dní rozležet.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“18458″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“560″}}]]

Lehká salátová zálivka
Suroviny:
200 ml vody, 4 g sladidla Irbis Big Sweet 10x sladší (sypké sladidlo), 4 g sůl, 2 kávové lžičky octu (kvasný lihový)

Postup:
všechny uvedené suroviny důkladně promícháme, až se vše rozpustí. Vyrobenou zálivku zlehka promícháme s upravenými listy salátu (např. hlávkový, rukola, mizuna), popř. směs těchto uvedených salátových listů můžeme doplnit krájenou lahůdkovou cibulkou či ředkvičkou apod.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“18459″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“444″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“600″}}]]

Puding
Suroviny:
500 ml mléka, 1 balíček pudinkového prášku, 20 g sladidla Irbis Sweet 3x sladší (sypké sladidlo)

Postup:
2/3 mléka vlijeme do hrnce (který není náchylný k připalování) a uvedeme do varu. Zbylou 1/3 dobře promícháme s pudingovým práškem a sladidlem Irbis. Takto upravenou směs vmícháme do vařícího mléka a za stálého míchání dobře provaříme.

Víte, jak poznat vhodné sladidlo?
Vhodnost i bezpečnost sladila určuje hodnota ADI, která stanovuje maximální dávku sladidla, kterou může člověk konzumovat každodenně bez jakéhokoli zdravotního rizika. ADI hodnoty se vyjadřují v miligramech na kg tělesné váhy za den. Čím vyšší hodnota, tím vhodnější sladidlo! Sukralóza má vyšší hodnotu než např. Stévie nebo Sacharin: sukralóza 15 mg na kilogram váhy těla, sacharin 5g a stévie 4g.

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek
Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké. Pro sladký život bez výčitek. IRBIS sukralóza  jsou moderní nízkokalorická sladidla, vyrobená  z cukru. Avšak na rozdíl od cukru mají velmi nízkou kalorickou hodnotu a nezpůsobují zubní kaz. Chutnají stejně za studena i za tepla, proto se hodí na pečení, zavařování, přípravu marmelád  a sladkých laskomin. Příjemně osladí třeba  odpolední kávu nebo čaj a současně osvobodí od neustálého napětí a počítání kalorií. Sladidla IRBIS sukralóza nemají žádný vliv na metabolismus cukrů v těle a proto jsou vhodné pro diabetiky a současně  ideálním sladidlem při redukčních dietách. IRBIS sukralóza je moderní náhražkou rafinovaného cukru pro všechny, kteří si chtějí udržet dobrou kondici i krásný úsměv.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“18460″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“238″}}]]

IRBIS sukralóza Vločka, granulovaný prášek. Má stejnou sladivost jako cukr a přitom pouze desetinu kalorií! Balení za 89 Kč, v lékárnách i obchodech.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“18462″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“287″}}]]

IRBIS sukralóza, stolní sladidlo v prášku je  ideální na pečení. 1 lžička sladidla= 2 lžičky cukru. Současně o 65 procent méně kalorií! 250 g za 72 Kč.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“18461″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“392″}}]]

IRBIS sukralóza tablety v dávkovači. Tablety jsou navíc obohaceny o chrom (pikolinát chromu), jeden z nejlepších zdrojů trojmocného chromu, důležitého pro udržení normální hladiny glukózy v krvi, čímž pomáhá snižovat chuť na sladké. 1 tableta= 1 kostka cukru, 110 tablet za 45 Kč.

Zdroj: http://www.irbis.cz/

Komentáře