Jarní soutěž o Moravské brambůrky

Soutěžte s námi o 3 balíčky lahodných českých brambůrků.

Věděli jste, že mezi brambůrky a chipsy je docela podstatný rozdíl? Mohlo by se zdát, že brambůrky jsou pouhým synonymem pro chipsy, ale není tomu tak. Chipsy před smažením procházejí tzv. blanšírováním, což znamená, že jsou proplachovány v horké vodě, čímž se ale vypláchne hodně z typické „bramborovitosti“. Oproti tomu Moravské brambůrky neprocházejí procesem blanšírování a zachovávají si tak pravou bramborovou chuť.

„Pokud z brambory vypláchnete její hlavní složky cukr a škrob, tak ji zbavíte klasické bramborové chuti. O to víc ji pak musíte dochucovat. Je pravda, že blanšírování usnadňuje výrobcům chipsů proces výroby, protože tak mohou používat širší spektrum odrůd brambor. My jsme se však touto cestou vydat nechtěli,“ říká Petr Hobža ml., jehož rodina se věnuje ve Strážnici výrobě brambůrek téměř 30 let.

Soutěžte s námi o zlatavé lupínky, které jsou připravovány z výběrových odrůd brambor a smaženy výhradně na řepkovém oleji.

V kterém roce byla založena česká rodinná firma Petr Hobža?
A) 1988
B) 1989
C) 1990

Nápovědu hledejte na www.hobza.cz

Správné odpovědi zasílejte na email: soutez@jomagazin.cz, předmět: Hobža.

Hrajeme do 10.6.2018. Vyhrává 300., 400. a 500. odpověď. Výherce informujeme emailem. Nezapomeňte uvést celé jméno a adresu, kam by měla být případná výhra zaslána. Přejeme hodně štěstí! Řídíme se GDPR a s Vašimi osobními údaji nakládáme v souladu se zákonem. Kontaktní údaje slouží pouze k doručení případné výhry.

Komentáře