Gurmánský tip z restaurace Červený jelen: Valentýnské menu v Trezoru Marka Fichtnera

Reklama

Láska, jak známo, prochází žaludkem. Gurmánský zážitek v oblíbené pražské restauraci Červený jelen, sdílený s partnerem či partnerkou na svatého Valentýna, je tedy sázkou na jistotu. Exkluzivní čtyřchodové Valentýnské menu připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera se bude podávat pouze v  pondělí 14. února, a to v elegantních prostorech bývalého bankovního trezoru. Počet míst v kulinářském Trezoru  executive chefa Červeného Jelena Marka Fichtnera je omezen na 30.

Valentýnské menu v Trezoru Marka Fichtnera, který odstartuje welcome drink, nabídne vybrané delikatesy z prvotřídních surovin, včetně těch s afrodiziakálními účinky, jako je čili, mořské plody, šafrán, čokoláda…

Amuse Bouche: Ústřice Fine de Claire | šalotková pěna | limetka. První chod: Avokádo | topinambury | čili | koriandr. Druhý chod: Šafránové ravioli | pečená dýně | pancetta | šalvějový beurre blanc | pack choi. Třetí chod: Humří ocas | humří bisque | celebration brambory | fava fazole. Čtvrtý chod: Višňová koule | pěna z hořké čokolády | višňové coulis.

Cena 1 450 Kč/osoba.

O restauraci Červený jelen

Restaurace Červený jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a à la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

 

Kontakty

 Vzhledem k limitované kapacitě je doporučeno včas si rezervovat místa na čísle 739 592 502.

Restaurace Červený jelen

Hybernská 1034/5, Praha 1

cervenyjelen@cervenyjelen.cz

www.cervenyjelen.cz

www.facebook.com/cervenyjelen

www.instagram.com/cerveny_jelen/

Komentáře