Kdo maže, ten jede..

Reklama

Co vznikne, když se spojí severské trendy zdravé výživy s dlouholetou českou tradicí? Odpověď naleznete pod víčkem Choceňského pomazánkového & Skyru. Pochoutka, na jejímž vzniku spolupracovaly Bohušovická a Choceňská mlékárna, nabízí nejen chuť dobře známého tradičního pomazánkového, ale díky propojení se Skyrem také vyšší obsah bílkovin (7 %) a nižší obsah tuku (17 %). Ocení ji proto všichni, kdo se rádi stravují v souladu se zdravým životním stylem.

Zakysaný mléčný výrobek s islandskými kořeny Skyr se zabydlel pod víčkem Choceňského tradičního pomazánkového. Zatímco prvně zmíněný propůjčuje této dobrotě moderní trendy zdravého stravování a výjimečné výživové vlastnosti, které jsou pro Skyr typické, z Chocně putuje do kelímku dobře známá a zákazníky ceněná chuť jejich pomazánkového. Zkrátka: „Kdo maže, ten jede.“

Nové Choceňské pomazánkové & Skyr si můžete vychutnat s pečivem i jako ingredienci při vaření a pečení. Jedná se o ideální volbu pro všechny, kteří si nemohou tradiční pomazánkové kvůli vyšší tučnosti vychutnávat v takovém množství, v jakém by chtěli, a v rámci svého životního stylu si oblíbili zdravý Skyr.

Skyr uvedla na český trh jako první Bohušovická mlékárna, a to v květnu roku 2016. Vysoký obsah bílkovin a nízké procento tuku z něho učinily oblíbenou surovinu nejen ranních snídaní. Hodí se skvěle do svačin a najde uplatnění i v teplé kuchyni. První pomazánkové se Skyrem na českém trhu vzniklo díky kooperaci Bohušovické a Choceňské mlékárny, které jsou obě součástí české rodinné společnosti ACCOM. Zakoupit jej můžete v hypermarketech Albert, Tesco, Bille, Globusu, Žabce, na Rohlik.cz a na nezávislém trhu.

 

Co vznikne, když se spojí severské trendy zdravé výživy s dlouholetou českou tradicí? Odpověď naleznete pod víčkem Choceňského pomazánkového & Skyru. Pochoutka, na jejímž vzniku spolupracovaly Bohušovická a Choceňská mlékárna, nabízí nejen chuť dobře známého tradičního pomazánkového, ale díky propojení se Skyrem také vyšší obsah bílkovin (7 %) a nižší obsah tuku (17 %). Ocení ji proto všichni, kdo se rádi stravují v souladu se zdravým životním stylem.

Cena: 35,90 Kč | www.chocenskamlekarna.cz

RECEPT

Nové Choceňské pomazánkové & Skyr funguje skvěle nejen namazané na pečivu, ale také jako přísada do pomazánek, dipů, dortů i mnoha dalších receptů. Nevěříte? Tak se pojďte přesvědčit sami.

Citronový cheesecake s malinami

Suroviny

2 balení Choceňského pomazánkového & Skyru
180 g máslových sušenek
85 g másla
120 g cukr krupice
2 vejce + 1 žloutek
1 vanilkový cukr
1–2 citrony
Citronová nebo malinová marmeláda
Čerstvé ovoce na ozdobu

Pokyny

S dostatečným předstihem si vyndejte z lednice máslo, nechte jej změknout a troubu předehřejete na 160 °C.

Sušenky rozdrťte a poté důkladně promíchejte s máslem, až vznikne jednotná hmota. Směs vymačkejte rovnoměrně na dno dortové formy a dejte do lednice ztuhnout.

Mezitím vyšlehejte Choceňské pomazánkové & Skyr s cukrem, kůrou a šťávou z jednoho citronu, vejci a žloutkem dohladka. Pokud máte radši kyselejší chuť, klidně přidejte šťávu z druhého citronu.

Vyndejte ztuhlý korpus z lednice a nalijte na něj připravenou směs. Kávovou lžičkou pak vršek náplně ozdobte marmeládami.

Vše pečeme 10 minut na 200 °C, poté teplotu snižte na 150 °C a pečte dalších 25 minut. Cheesecake dejte po vychladnutí minimálně na hodinu do lednice. Podávejte s čerstvým ovocem.

TIP: Ten nejjemnější Cheesecake vznikne pečením ve vodní lázni. Chvíli před pečením dejte na dno trouby plech s vodou, aby se v troubě vytvořila pára. Dezert tak bude hezky krémový a okraje vláčné.

 

 

Komentáře