Letní tipy na grilování

Konečně nastává čas grilování. Čas dobrého jídla a příjemných okamžiků s nejbližšími. Není proto důležitějšího úkolu než pohostit rodinu či přátele a připravit jim gurmánský zážitek, na který budou rádi vzpomínat. V létě mnohem víc potěší lehké pokrmy a jednoduché chutě. Důležité je vybírat hlavně kvalitní suroviny, které sami o sobě budou výtečné na talíři a s vaší láskyplnou péčí na grilu a případně správně zvolenou marinádou podtrhnou šťavnatost a delikátnost masa. S jistotou v tomto případě můžete vybrat české kuřecí maso od Drůbežářského závodu Klatovy, které vyniká vysokou jakostí a kvalitou.

 

Na grilování využijte například Kuřecí prsní řízky či Kuřecí řízky stehenní bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy a úspěch máte zaručený.  Na trhu najdete i oblíbená marinovaná kuřecí masa ve formě balení Family grill a Party grill.

 

Family grill si vždy vychutnáte ve variantě s jednou ze čtyř marinád, bylinkovou Rozemary, jemně pikantní Gurmán nebo bez přidaného oleje Brazílii a Argentinu. Party grill balení naopak nabízí vždy dvě z oblíbených marinád dohromady, Rozemary a Gurmán či Argentina a Brazílie.

Pokud si však chcete připravit marinádu podle svého a potěšit nejbližší svým umem, tak vyzkoušejte tři, které doporučuje i Drůbežářský závod Klatovy.

 

Hořčičná marináda

Ingredience:

4 lžíce slunečnicového či olivového oleje

2 lžíce kečupu

1 lžíce kremžské hořčice

sójová omáčka

5 stroužků česneku

čerstvá bazalka

červená paprika

kari

sůl

Postup:

1/ Nejprve si všechny ingredience vyskládejte na pracovní plochu.

2/ Nasekejte čerstvou bazalku nadrobno a utřete 5 stroužků česneku.

 

 

3/ Připravte si misku, do které postupně smíchejte olej, kečup, hořčici a přidejte bylinky a koření, utřený česnek a dle chuti přidejte sójovou omáčku.

4/ S připravenou zálivkou potřete kuřecí maso a nechte pár hodin, nejlépe přes noc v marinádě.

5/ Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.

Jogurtová marináda

Ingredience:

 

250 g bílého jogurtu

šťáva a kůra z jednoho citronu

4 lžíce slunečnicového či olivového oleje

2 – 4 stroužky česneku

čerstvá bazalka a oregano

sůl

Postup:

1/ Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience.

2/ Nakrájejte si nadrobno čerstvou bazalku, prolistujte česnek a nastrouhejte kůru z citronu.

3/ Připravte si misku, do které si naložíte připravené maso. Jako první do misky vložte bílý jogurt. Poté přidejte šťávu i nastrouhanou kůru z jedno citronu. Přilijte olej a přidejte prolisovaný česnek a bylinky.

4/ Naložte do marinády kuřecí plátky a nechte 2 hodiny minimálně v lednici, v lepším případě nechte přes noc marinovat.

5/ Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.

 

 

 

Medová marináda

Ingredience:

3 lžíce slunečnicového či olivového oleje

2 lžíce medu

4 lžíce sójové omáčky

3 – 4 stroužky česneku

čerstvá bazalka a oregano

2 lžičky citronové šťávy

sůl

pepř

 

Postup:

 

1/ Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience.

2/ Nakrájejte si nadrobno bazalku a prolisujte česnek.

3/ Připravte si misku a smíchejte v ní sójovou omáčku, olej a med. Přidejte do směsi prolisovaný česnek, pepř, sůl a bylinky. A dochuťte citronovou šťávou.

4/ Naložte do marinády kuřecí plátky a nechte 2 hodiny minimálně v lednici, v lepším případě nechte přes noc marinovat.

5/ Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.

TIP: Pokud chcete potěšit převážně pánskou část návštěvy, můžete do této marinády přidat i 60 ml whisky.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře