Nahlédněte pod pokličku kuchyně severní Afriky v Chefparade

 Pražská škola vaření Chefparade přichází s dalším tematickým kurzem, tentokrát extra voňavým. V novém pravidelném kurzu s názvem Arabská kuchyně severní Afriky se dozvíte více o sladkých i pikantních specialitách kuchyně Tuniska, Alžírska a Maroka.

Unikátní spojení chutí

Nejzajímavější kuchyně se často nacházejí na místech, kde se prolnulo více kultur. Kuchyně Maghrebu, tedy francouzsky mluvících států na severu Afriky, v sobě spojuje francouzský kulinářský um a tradiční arabské vůně i přísady. Na kurzu se naučíte nejen to, které to jsou a jak je používat, ale také, kde je v Praze seženete. Připravíte si pravý arabský kuskus, pikantní a přitom lehounkou polévku, salát z pečených paprik nebo křehké cukroví s mandlovou náplní, provoněné okvětními plátky růží.

Co se bude vařit:

  • Chorba, pikantní polévka
  • Grilovaný salát mechwia z pečených paprik
  • Kuskus s kuřecím masem v kořeněné omáčce
  • Taštičky brik s bramborovo-tuňákovou náplní
  • Cukroví kaak warka s mandlovou náplní a růžovou vodou
  • Silný čaj touareg s piniovými oříšky a mátou

Jako bonus se dozvíte něco o tradičním stolování a budete si moci prohlédnout tuniskou keramiku a porcelán. I u tohoto kurzu Chefparade platí, že co si uvaříte, to si také sníte.

Kurz vaření Arabská kuchyně severní Afriky se bude se konat vždy minimálně jednou měsíčně, stojí 2590 Kč a trvá 3,5 – 4 hodiny. Aktuální termíny najdete v kalendáři kurzů Chefparade.

O Chefparade:

Ve škole vaření Chefparade jste poprvé mohli vařit na kurzu thajské kuchyně v září 2007. Od té doby se Chefparade rozrostla do dvou pražských studií, kde má celkově pět kuchyní, ve kterých se konají kurzy. Dále pořádá zážitkový festival jídla Foodparade a provozuje Chefshop.cz, e-shop s kvalitními kuchyňskými potřebami a potravinami a stejnojmennou prodejnu v Holešovické tržnici. Za dobu existence Chefparade prošlo jejími kurzy více než sto tisíc lidí, a je tak největší českou školou vaření. V její nabídce jsou desítky různých kurzů, které vedou vždy odborníci na danou oblast gastronomie.

Komentáře