SALÁT S BROKOLICÍ A DRESINKEM ZE SKYRU

Reklama

Bohušovický SKYR slouží nejen jako bílkovinami nabitá svačina, ale také jako ingredience, která má své místo ve sladkých i slaných receptech. Hodí se do salátů, jako dresink do wrapů i do různých koláčů a buchet. Pro inspiraci přinášíme recept na salát s brokolicí.

 

Ingredience (na 1 porci)

Na salát
150 g kuřecího masa
100 g brokolice
130 g kukuřice, konzervované nebo vařené
2 menší hrsti čerstvých listů baby špenátu
¼ červené cibule
½ pomeranče nebo jablka
¼ granátového jablka
¼ avokáda
Šťáva z ½ citrónu
Citrónová kůra
1 lžíce nasekané čerstvé máty
Olivový olej, sůl, pepř, koření na maso dle chuti

Na zálivku
60 g bohušovického SKYRU natur
Čajová lžička dijonské hořčice
Pár kapek citrónové šťávy
Sůl, pepř, bylinky podle chuti

Postup
Brokolici rozeberte na růžičky, promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem. Rozložte ji na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte zhruba 20 minut, dokud nebude opečená dokřupava a dozlatova.

Mezi tím si připravte maso, které potřete olejem, osolte, opepřete a dejte na rozpálenou suchou pánev. Opékejte 2 minuty z každé strany a potom dejte na 5 minut do trouby vedle brokolice. Pečte asi 5 minut, dokud nebude propečené.

Když je kuře hotové, přendejte jej na talíř a nechte odpočinout. Až vychladne, nakrájejte ho na kousky. Brokolici přendejte do velké mísy a promíchejte s kůrou a šťávou z citrónu. Dejte stranou vychladnout.

Do misky k brokolici přidejte natrhané špenátové listy, cibuli nakrájenou najemno, kukuřici, kousky pomeranče nebo jablka, granátové jablko, mátu a vychladlé kuřecí maso. V malé mističce vedle si smíchejte SKYR s hořčicí, promíchejte, zakápněte pár kapkami citrónové šťávy a dle chuti dochuťte solí a pepřem. Dresink následně přelijte do mísy k salátu a jemně promíchejte, aby se chutě spojily. Servírujte s nakrájenými plátky avokáda navrchu.

www.skyrcz.cz

Komentáře