Vánoční zázvorový punč

Reklama

Výborný vánoční punč si můžete vykouzlit i sami ve své kuchyni. Nevšední spojení rybízového vína a zázvoru vás nadchne a prohloubí magickou atmosféru přicházející zimy a Vánoc.


Ingredience:

  • 500 ml vroucí vody
  • 200 ml Rybízáku nebo oblíbeného červeného vína
  • 200 ml rumu
  • 50 ml pomerančové šťávy
  • 4 lžičky medu
  • 1 lžičky sypaného černého čaje
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 5 ks hřebíčku
  • 4 pomerančová kolečka na dozdobení
  • 2 paličky skořice

Postup:

  1. Čajové lístky zalijte vroucí vodou a nechte 3 minuty louhovat. Poté čaj sceďte do menšího hrnce.
  2. Nastrouhejte zázvor a vymačkejte z něj co nejvíce šťávy.
  3. Do hrnce k čaji přilejte rum, Rybízáka a zázvorovou i pomerančovou šťávu.
  4. Dochuťte medem, přidejte hřebíček a skořici.
  5. Přiveďte k bodu varu, ale nevařte.
  6. Horký punč nalijte do sklenice či plecháčku a dozdobte plátkem pomeranče nebo skořicovou paličkou.

Komentáře