Nový Roku gin je oslavou japonského řemesla

Prémiový gin značky Roku v sobě snoubí atributy japonské kultury a přináší výjimečný chuťový požitek. Roku, v překladu „šest“, ve své precizně vyladěné hexagonální lahvi ukrývá v chuti a vůni vzácnou příměs šesti japonských botanicals a vyzdvihuje prvky japonské řemeslnosti.

Japonsko věnuje výrobě alkoholu vysokou pozornost a péči, a proto v této zemi vznikají například jedny z nejvyhlášenějších whisky světa. Japonskou whisky světu jako první nabídl destilatérský dům Suntory v Ósace, odkud pochází i řemeslně vyráběný gin Roku. Na trh byl poprvé uveden roku 2017 a nyní se dostává i do českých barů a restaurací. Kvalita tkví především v jedinečně tekutině, ale za pozornost stojí i design lahve, v němž jsou otisknuty neopomenutelné symboly Japonska a jehož etiketa je vyráběna z tradičního japonského papíru washi.

 Chuť a vůně

Gin Roku obsahuje směs 6 exotických botanicals – rostlin, které jsou typické pro Japonsko a které nenajdete takto pohromadě v žádném jiném ginu na světě. Rostliny se sbírají na vrcholu své sezóny, tedy v období s nejideálnějšími podmínkami pro vyniknutí jejich silic v chuti a vůni ginu.

Na jaře se sbírají květy sakury, které do ginu vnášejí jemnou nasládlost a květinový nádech. Po odkvětu se zaměřuje sběr na lístky sakury, v nichž je patrná lehká hořčina. Během léta a na podzim se sklízejí lístky zeleného čaje Sencha a Gyokuro s charakterem travnatých tónů a bylin. Zimní období patří výběru kvalitních plodů pepře Sansho a citrusů Yuzu, z nichž se používá kůra, vnášející do ginu citrusovou svěžest.

Design lahve                                                                                                                                                                              

Znak číslice 6 včetně dalších ručně kreslených prvků lahve a klíčových vizuálů jsou dílem uznávaných japonských řemeslných výrobců kimon Chiso.

Servírování a food pairing

Servírovací rituál Roku podporuje přirozenou chuť a vůni použitých rostlin.

Nejlépe si ho vychutnáte namíchaný ve sklenici ledu typu highball s kvalitním tonikem a 6 proužky zázvoru.

Z jídla se doporučuje podávat Roku gin k: Sashimi, grilovaným krevetám, polévce miso a oden. Chuť skvěle ladí k čaji matcha, jako sladkou tečku ideálně servírujte zmrzlinu s čajem matcha nebo matcha cheesecake.

ROKU gin

Japonský řemeslný gin s vyváženou kombinací 6 exotickými botanicals, typických pro zemi vycházejícího slunce, nabízí mimořádný zážitek z pití. Design lahve zdobí ručně kreslené japonské znaky na tradičním papíru Washi. Doporučené servírování s šesti proužky zázvoru a kvalitním tonikem podpoří jeho přirozenou citrusovou chuť s lehkým pepřovým závěrem.

Objem:  0,7l

Doporučená cena:  699,- Kč

Komentáře