Vaječný koňak

Autor: eva dne: Út, 11/21/2017 - 17:52.

Připravte si originální recept na domácí vaječňák, kterému Vaši hostéurčitě neodolají.

Ingredience:
8 žloutků
Tatra Grand neslazené kondenzované mléko
3 sáčky vanilkového cukru
2 šálky Tatra mléka
1 Tatra Salko
1/4 l rumu

Postup:
Všechny ingredience kromě Salka dáme do hrnce a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, udržujeme ji v teplotě do 60°C. Když se udělá hustší pěna, hrnec odstavíme, přidáme Salko, zašleháme a za občasného míchání necháme vychladnout. Po opadnutí pěny přidáme asi 1/4 l rumu, podle chuti můžeme i více. Pokud zůstanou po pěně hrudky, likér při přelívání do lahve přecedíme. Podáváme dobře chlazené.

Zdroj: Mlékárna Hlinsko