Moreno Cedroni vás zve na menu o 4 chodech

Oddejte se své vášni pro jídlo a nechte COOKING CHEF GOURMET, aby Vás inspiroval zkoušet nové ingredience a recepty, ale stejně tak vás podpořil při vytváření každodenní klasiky. Od přípravy surovin po radost z konečného výsledku. Nechte se inspirovat na vaší kuchařské cestě a prohledněte si naši fotogalerii! I šéfkuchaři využívají tento přístroj.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“23802″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“450″}}]]

Předkrm – Treska smažená na oleji, tresčí majonéza, slané vafl e a balzamikový vinaigrette
Pro přípravu slaných vafl í umíchejte pomocí metly těsto z následujících přísad:
250 g 35% smetany
75 g vaječných žloutků
20 g cukru
250 g bílků
5 g soli
250 g mouky 00
122 g rozpuštěného másla
10 g pažitky

Postup:
Směs naplňte do zdobícího sáčku, směs nalijte na plotnu tvarovanou na vafl e a pečte na maximální výkon po dobu 4 minut. Poté odklopte, vafl e vyklepněte a nechte vychladnout. Do mísy robotu nalijte 200 g oleje z různých semen s ½ stroužku česneku. Olej zahřejte na 85 °C a přidejte 100 g tresčí kůže. Nasaďte pogumovaný nástavec a robot zapněte. Tresčí kůže do oleje uvolní kolagen, což vytvoří majonéze podobnou emulzi. Připravte si balzamikový vinaigrette z 200 g zeleninového vývaru, 50 g extra panenského olivového oleje, 10 g balzamikového octa a octa a 2 g jemně nasekané pažitky. 200 g datlových rajčátek rozkrájejte na malé kousky, trošku je osolte a pokapejte několika lžícemi vinaigrettu. Do mísy robotu nalijte 500 g slunečnicového oleje a zahřejte jej na 70 °C, poté přidejte nakrájenou tresku a vařte až do dosažení 50 °C. Vafl i nejprve polijte lžící vinaigrettu a až poté na ni rozetřete lžíci rajčátek a položte plátek tresky. Na závěr ozdobte tresčí majonézou a snítkou pažitky.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“23799″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“345″}}]]

První chod – Rajčatové rizoto s bazalkovou omáčkou a parmazánovým fondue
500 g rajčat na větvičce vložte na 10 vteřin do vroucí vody, poté je vyndejte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. 25 g bílé cibule rozsekejte na kousky. Do mísy robotu nalijte 10 g extra panenského olivového oleje a přidejte nasekanou bílou cibuli; vše přiveďte na teplotu 90 °C. Jakmile se začne smažit, přidejte nakrájená rajčata, nasaďte pogumovaný nástavec a mísu zakryjte, aby neunikala pára. Hotovou omáčku za 10 minut dochuťte 3 g soli a 3 g cukru. Do mísy robotu nalijte 500 g 35% smetany, nasaďte pogumovaný nástavec a přiveďte na teplotu 90 °C. Poté přidejte 200 g strouhaného parmazánu a míchejte až do vytvoření hladkého krému. 20 g bazalky rozmixujte se 100 g vody, 20 g extra panenského olivového oleje a špetkou soli. Na závěr vše propasírujte přes jemné síto. Připravte si zeleninový vývar tak, že do mísy robotu nalijete litr vody, přidáte 5 g soli, 50 g očištěné a na kousky nakrájené mrkve, 50 g na kostičky nakrájené cibule, petrželové stonky, 2 větvičková rajčata překrojená na čtvrtky a vše přivedete na teplotu 100 °C. Jakmile vývar začne vřít, robot vypněte a přidejte 5 g rukou natrhané bazalky. Pro přípravu rizota do mísy nasypte 100 g rýže vialone nano a za neustálého míchání pogumovaným nástavcem rýži přiveďte na teplotu 98 °C, aby zesklovatěla. Jakmile se ustálí na vyšší teplotě, přilijte 2 sběračky vývaru a vařte. Po 10  minutách přidejte rajčatovou omáčku, 50 g másla, přestaňte vařit a vše dochuťte solí. Na dno talíře nejdříve nalijte parmazánové fondue, položte rýži a ledabyle postříkejte bazalkovou omáčkou.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“23800″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“350″}}]]

Druhý chod – Marinovaná makrela, smažený lilek a limetkové pyré
500 g lilků nakrájejte na plátky o přibližné tloušťce 1 cm. Plátky osolte, nechte odstát 10 minut, opláchněte je a osušte. Do mísy robotu nalijte 300 g slunečnicového oleje a přiveďte na teplotu 150 °C. Lilky v oleji usmažte, nechte z nich odkapat olej a přikryjte potravinářskou fólií, aby jejich slupka změkla. Nakonec lilky rozemelte a smíchejte s omáčkou připravenou z 5 g nasekaného rozmarýnu, 50 g extra panenského olivového oleje, několika kapek citrónu, lžíce vody a špetky soli. 500 g brambor v plastovém sáčku uvařte v mikrovlnné troubě, poté je oloupejte, protlačte strojkem a dejte do mísy s pogumovaným nástavcem. Směs přiveďte na teplotu 60 °C, a zatímco se nástavec otáčí, postupně přidávejte 250 g na kostičky nakrájeného másla, 200 g teplého mléka (nalijte natřikrát) a nakonec 5 g soli, kůru z jedné limetky a několik kapek limetkové šťávy. Plátky makrely potřete pastou miso (20 % jejich hmotnosti). Rozpalte gril na 140 °C a plátky makrely opečte po obou stranách. Na dno talíře naservírujte nejdříve pruh lilků a pruh limetkového pyré a až poté položte plátek makrely.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“23801″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“350″}}]]

Dezert – Sladké vafle, krém chantilly a jahodový džem
Pro přípravu sladkých vafl í umíchejte pomocí metly těsto z následujících přísad:
250 g smetany
75 g vaječných žloutků
40 g cukru
250 g vaječných bílků,
3 g soli
250 g mouky 00
120 g rozpuštěného másla.

Postup:
Směs vložte do zdobícího sáčku a naplňte jím příslušné formičky. Pečte na maximální teplotu po dobu 4 minut. Poté je vyklopte a nechte vychladnout. Pro přípravu cukrářského krému nalijte do mísy 100 g smetany a 300 g mléka. Nasaďte pogumovaný nástavec, přiveďte na teplotu 99 °C, za neustálého míchání přidávejte 30 g kukuřičného škrobu, 60 g vaječných žloutků, 130 g cukru, semena z ½ vanilkového lusku a kůru z jedné limetky a nakonec nechte několik minut vařit. Směs pak nalijte na plech, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Stranou si ušlehejte 300 g smetany a stěrkou ji promíchejte s vytvořeným krémem, čímž vytvoříte krém chantilly. Pro přípravu džemu rozmixujte 500 g jahod s 250 g cukru a 5 g jablečného pektinu. Vše přiveďte na teplotu 100 °C, nechte krátce povařit a vychladnout.

[[{„type“:“media“,“view_mode“:“colorbox“,“fid“:“23798″,“attributes“:{„alt“:““,“class“:“media-image“,“height“:“450″,“typeof“:“foaf:Image“,“width“:“458″}}]]

Tip redakce:
První kuchyňský robot se zabudovaným indukčním vařením
Společnost Kenwood, tradiční britský výrobce kuchyňských spotřebičů, uvádí na trh revoluční kuchyňský robot Kenwood Cooking Chef Gourmet. Druhou generaci tohoto robotu se zabudovaným indukčním vařením. Díky teplotnímu rozsahu v rozmezí 20°C – 180°C, si Cooking Chef Gourmet poradí s širokou řadou receptů od dlouhého pomalého vaření, přes restování při vysokých teplotách, až po běžné vaření či ohřívání.

Nový Cooking Chef Gourmet navíc dokáže:
• všechno jako klasický robot – hnětení, šlehání nebo míchání
• mixování, sekání či strouhání
• vařit v rozmezí teplot od 20 do 180°C – což vám umožní vše od temperace čokolády, vaření v páře až po smažení
• používat více než 20 přednastavených programů, takže si hravě poradíte s odpalovaným těstem, pokrmy jako je wok či curry a dalšími
• intuitivně vás provést vařením díky velkému uživatelskému displeji

Generální ředitel De’Longhi Praga, obchodního zastoupení pro značku Kenwood, Andrea Natale říká: “Každý, kdo někdy vyzkoušel připravit doma cukrářský krém, ví, jak je frustrující, když se vám hladký krém šlehaný nad parou promění v míchaná vajíčka. S novým robotem Kenwood Cooking Chef Gourmet se tohle nikdy nestane! A nejsou to jen sofistikované recepty, se kterými si poradí, stane se vaším partnerem pro každodenní vaření. Pokud chcete mít uvařeno do 30 minut, stačí si vybrat některý z přednastavených programů a za chvíli můžete servírovat lahodné domácí jídlo.”

Cooking Chef Gourmet disponuje výkonným 1500W motorem, takže si můžete být jisti, že si poradí jak s hnětením tuhých těst, tak i se šleháním či pomalým promícháváním. Můžete v něm šlehat žloutkové krémy, temperovat čokoládu, ale také vařit ragú nebo připravovat smažené pokrmy jako je wok.

Jeho design byl po zásluze oceněn designovým oceněním IF DESIGN AWARD za rok 2016. Kuchyňský robot Kenwood Cooking Chef Gourmet je k dostání ve dvou verzích: KCC9040S za doporučenou MOC 33 990,- Kč a KCC9040S za doporučenou MOC 36 990,- Kč. Modely se liší příslušenstvím ve výbavě.

Zdroj: www.kenwoodworld.cz

Komentáře