Oslavte DEN SVATÉHO PATRIKA se sládky od GUINNESSE

Guinness, ikonická značka tmavého piva, patří nerozlučně ke Dni svatého Patrika. Jak pivovar, tak i tento svátek jsou nedílnou součástí irského kulturního dědictví. V letošním roce se navíc Guinness rozhodl v rámci oslav připomenout pravý význam tohoto svátku tím nejjednodušším způsobem, sejít se s přáteli a společně si připít na společné hodnoty oslav, hrdosti a přátelství.

Více než 70 miliónů lidí se každoročně sejde ke Dni svatého Patrika, který se na celém světě slaví víc, než kterýkoliv jiný národní svátek.

Den svatého Patrika je příležitostí sejít se s přáteli a připojit se k celosvětovým oslavám tohoto svátku. Každoročně se slaví na šesti kontinentech. Od Dublinu po Dubai, v Londýně, Limě, Peru, Paříži, Sydney, Stockholmu, Moskvě nebo Montserratu. 17, března vyzývají sládci od Guinnesse všechny, aby se během letošních oslav sešli se svými přáteli, bavili se a společně si při tom vychutnali dobré jídlo a pivo.

V kontinentální Evropě se Den svatého Patrika s Guinessem bude slavit v 30 zemích a více než 8 100 barech.

Celosvětovou misí společnosti Guinness je vařit osobité pivo té nejvyšší kvality a v duchu nejnovějších inovací. Od skromných začátků v roce 1759, kdy Arthur Guinness podepsal s dublinským pivovarem St. James’s Gate nájemní smlouvu na 9 000 let, se toto poslání Guinesse až do dnešních dnů nezměnilo.

Bez ohledu na to, kde se vaří nebo podává, je každá sklenice, lahev či plechovka piva Guinness nezaměnitelným zážitkem. Každý sládek v každém pivovaru je totiž pečlivě vyškolen, aby dokázal uvařit pivo tak, jak to umí jedině u Guinesse.

Snaha o dokonalost je přítomna v každé fázi procesu vaření. Od Brewery 4, technologicky nejvyspělejšího pivovaru na světě s nejmodernějším vybavením, až po samotný Guinnessův odkaz a dědictví vaření piva, je posedlost kvalitou zřejmá. Důkazem toho je i 251 kontrol kvality, kterými projde každá várka piva Guinness předtím, než opustí pivovar.

Čepování piva Guinness je dovednost sama o sobě. Perfektní hladinka by měla výčepnímu zabrat 119,5 sekundy. Kvalitně načepovaný Guinness je měřítkem kvalitního podniku. Zde si můžete přečíst, co všechno předchází perfektně načepované sklenici Guinnessu a co nás vedlo k vyvinutí ikonického čepování nadvakrát. Samozřejmě záleží na chuti, ale základem je zvládnutí řemesla a správná prezentace. Načepovat perfektní sklenici Guinnessu obnáší šest kroků:

1. Sklenice
– Zvolte vychlazenou, čistou a suchou sklenici typu tulip
– Ideálně by měla být označena logem Guinness
– Vždy držte sklenici za stopku. Z hygienických důvodů se nedotýkejte okrajů sklenice.

2. Úhel
– Držte sklenici pod 45° úhlem těsně pod kohoutem pípy.

3. Čepování
– Přitáhněte páčku pípy k sobě a nechte Guinness proudit po boku sklenice.
– Během naplňování sklenice ji pomalu narovnávejte.
– Zastavte čepování ve chvíli, kdy je Guinness ca 15-20 mm ((½” – ¾”) od kraje sklenice.
– Nikdy do Guinnessu nenamočte hubici pípy.

4. Usazení
– Postavte sklenici tak, aby na ni zákazník viděl.
– Počkejte, dokud se Guinness neusadí. To by mělo trvat přibližně dvě minuty.

5. Doplnění
– Podržte sklenici rovně pod kohoutem pípy.
– Zatlačte páčku pípy od sebe a naplňte sklenici přesně po okraj.
– Tomuto procesu se říká “back for black”.
– Nikdy do Guinnessu nenamočte hubici pípy.
– Vyvarujte se přeplnění sklenice a nikdy pěnu nestírejte nožem.

6. Prezentace
– Pevnou rukou zákazníkovi podejte perfektní sklenici piva.
– Pokud používáte značkovou sklenici, logo by mělo směřovat k zákazníkovi.

Čepování nadvakrát umožňuje výčepnímu kdekoliv na světě podávat sklenici Guinnessu vždy dokonale připravenou a s dokonalou chutí. Bohaté a krémové, s výraznou rubínově červenou barvou a sametovým nádechem je Guiness Draught nejprodávanějším točeným pivem Guinness. Spotřebitelé na něm oceňují sofistikovanou a netradiční kombinaci chutí.

Guinness se používá jako ingredience k přípravě jídel již více než 150 let. Od ústřic, k dušenému masu, do chleba a dokonce i dortů. Guinness díky dnešní produkci více než 25 druhů prvotřídních piv a zajímavým novým chutím, se kterými denně přicházejí jeho sládci, uspokojí chuť každého, kdo si ho v den svatého Patricka dopřeje.

Zdroj: https://www.guinness.com/en/

Komentáře